:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
14 September 2021

Jim de Jong wordt chef-kok van restaurant op depotdak

Met Depot Boijmans Van Beuningen krijgt Rotterdam er een culinaire hotspot bij. De bekende Rotterdamse chef Jim de Jong wordt chef-kok van het restaurant op de bovenste verdieping.

De aanstaande opening van Depot Boijmans Van Beuningen op 6 november betekent ook dat er een nieuw restaurant verschijnt op de culinaire landkaart van Rotterdam. Op de bovenste verdieping van het depot, bovenop de schatkamer van de stad, neemt Jim de Jong de leiding over de keuken. Bezoekers aan het depot kunnen overdag in het restaurant terecht voor lunch. In de avond biedt De Jong de gasten een casual fine dining-ervaring. Het museum is trots dat een talent als Jim de Jong zich aan het depot verbindt en dat hij verantwoordelijk is voor de culinaire invulling van het restaurant en de evenementen van het depot. Binnenkort worden de details over het concept en de naam van het restaurant verder onthuld.

"Het depot heeft voor mij een echte kosmopolitische uitstraling. Ik viel als een blok voor het gebouw. Met deze plek willen we ons echt mengen in de goede restaurants die Rotterdam rijk is. Ik vind het een spannend idee om te koken boven al die indrukwekkende museumstukken."

Jim de Jong, chef-kok Depot Boijmans Van Beuningen. 

Topchef van het Jaar

Jim de Jong is bekend van het gelauwerde restaurant De Jong in de Rotterdamse Hofbogen, waarvan hij eigenaar en chef was tot eerder dit jaar. Tijdens zijn beginjaren werkte De Jong bij sterrestaurant Le Cirque dat destijds werd geleid door chef Robert Kranenborg. In het Franse Montpellier was hij vervolgens chef-de-partie bij het tweesterrenrestaurant Jardin Des Sens, voor hij in 2009 mede-eigenaar en chef werd van De jonge De Jong in Rotterdam. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant in de Hofbogen. De Jong won onder andere de Gouden Pollepel 2016 en werd in 2019 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot Jonge Topchef van het Jaar.
Foto: Aad Hoogendoorn.
Foto: Aad Hoogendoorn.

Uitkijk over de stad

Het restaurant bevindt zich op de zesde verdieping van het depot, op 34 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht over de stad. Overdag is deze verdieping toegankelijk voor depotbezoekers met een kaartje, en is bereikbaar met de lift of via het imposante glazen atrium. Vanaf 17:00 is de gehele zesde verdieping ook zonder ticket toegankelijk voor restaurantgasten via een expres-lift. Naast het restaurant bevinden zich op het dak ook een bebost terras en een unieke evenementenruimte die beschikbaar is voor de verhuur.