Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

ICT-partner KPN toont kunstcollectie in nieuw Depot Boijmans Van Beuningen

De kunstcollectie van ICT-partner KPN krijgt een eigen plek in het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Op 30 maart 2018 werd de samenwerking bekrachtigd.

Eelco Blok, CEO van KPN en museumdirecteur Sjarel Ex beklonken op 30 maart 2018 in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb de samenwerking voor het in 2020 te openen Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar KPN onlangs met het hoofdkantoor naartoe verhuisde.

Eelco Blok: “KPN is er trots op de ICT-infrastructuur te mogen verzorgen in het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld en tevens de topstukken uit de KPN-kunstcollectie toegankelijk te maken voor het brede publiek.”

Burgemeester Ahmed Aboutaleb, verantwoordelijk voor de portefeuille Cultuur: “Met het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam is de stad niet alleen een succesvol ICT-bedrijf rijker, maar ook een prachtige kunstcollectie. Met de komst van Depot Boijmans Van Beuningen in de stad, waar publieke topcollecties ook een plek kunnen krijgen, komt alles mooi samen.”

Kunstcollectie

De collectie van KPN is een van de meest vooraanstaande bedrijfscollecties met een groot aantal topstukken van Nederlandse kunstenaars waaronder die van Anton Corbijn, Jan Schoonhoven, Marlene Dumas, Rineke Dijkstra, Atelier van Lieshout, Armando, Constant, René Daniëls, Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Ook werk van internationale kunstenaars zoals Per Kirkeby, Olafur Eliasson en Thomas Demand zijn opgenomen in de collectie.

Favoriete bestemming

Het 39,5 meter hoge gebouw is een ontwerp van het toonaangevende Rotterdamse architectenbureau MVRDV, onder meer bekend van de Markthal.

Sjarel Ex: “Met het Depot geeft het museum de eigen museumcollectie, die grotendeels eigendom is van de gemeente, een bestendige toekomst.”