:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
28 March 2023

Hoog bezoek voor Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen kijkt terug op een geslaagd bezoek van minister-president Mark Rutte, bondskanselier Olaf Scholz en collega-bewindslieden aan Depot Boijmans Van Beuningen. Het gebouw was op maandag 28 maart uitgekozen als locatie voor een ontmoeting tussen de Nederlandse en Duitse regering. Dit in het kader van hun doorlopende samenwerking op tal van vlakken. Directeur Ina Klaassen verwelkomde de heren Rutte en Scholz en hun gevolg en gaf hun een rondleiding in het depot.

De Nederlandse en Duitse delegatie voerden in verschillende ruimtes van het pand bilaterale gesprekken. Aanwezig waren ministers Kaag, Hoekstra, Adriaansens, Jetten, Ye┼čilgöz-Zegerius, Ollongren en Harbers en staastssecretarissen Van der Burg en Uslu aan Nederlandse zijde en aan Duitse zijde de ministers Lindner, Habeck, Baerbock, Pistorius, Wissing en Roth en staatssecreatis Özdemir. Verder waren onder meer de Duitse ambassadeur Cyrill Jean Nunn en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam aanwezig.

Mark Rutte en Olaf Scholz gaven een persconferentie en er was een officieel fotomoment. Tot besluit werd er gedineerd in restaurant Renilde en zaal Coert, op het dak van het depot. Het museum is trots op de vlekkeloze ontvangst en dankt het Ministerie van Algemene Zaken en hun Duitse evenknie voor de samenwerking.