:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Halve finalisten Art Rocks 2018 bekend

Art Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, heeft de halve finalisten bekendgemaakt. Het grote publiek en een vakjury selecteerden 56 muziekacts die door mogen naar de museumronde: optreden bij het kunstwerk dat hen heeft geïnspireerd in een van de deelnemende musea. Op 25 november spelen acht halve finalisten hun nummer in Museum Boijmans Van Beuningen.

Het museum feliciteert ANNNA, Blind Surfer, Chaos-Causality, FABZ Pi, Marlon van der Pas, Sofia Dragt, The NEW RDX en Wouter van Weert. Op 25 november krijgen zij de kans om hun muzikale vertaling van een kunstwerk in Museum Boijmans Van Beuningen live te spelen. Één van hen krijgt een plek in de finale in poppodium Paradiso op 23 januari 2019. In de finale strijdt de beste act van elk museum - acht in totaal -  voor de titel, een geldprijs van €1000 en een videoclip.

Recordaantal inzendingen

In totaal lieten ruim 165 muzikanten uit alle genres zich inspiren door een kunstwerk. Van romantische portretten tot kleurrijke street-art. Juryleden Blaudzun (Art-Rocks-ambassadeur), Roosmarijn Reijmer (Friendly Fire) en Minke Schat (De Lakenhal) kozen per museum de zes beste acts, variërend van hiphop tot klassiek, en van rock tot house. Daarnaast stemde het publiek per museum één extra act de volgende ronde in en koos elk museum zijn persoonlijke favoriet. Lees hier actuele informatie over alle acht museumrondes.

Ambassadeurs Art Rocks 2018 Yung Nnelg en Blaudzun
Ambassadeurs Art Rocks 2018 Yung Nnelg en Blaudzun
Ambassadeurs

Elke editie van Art Rocks nodigt de competitie twee bekende Nederlandse muzikanten uit om ambassadeur te zijn. De ambassadeurs van Art Rocks 2018 zijn Blaudzun en Yung Nnelg. Beide ambassadeurs schreven ook een nummer geïnspireerd op een kunstwerk. Dit nummer diende als inspiratie voor de potentiële deelnemers van Art Rocks. Eerdere ambassadeurs waren Lucky Fonz III, Akwasi, Eefje de Visser, Giovanca en Cata Pirata.

Over Art Rocks

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren. Art Rocks is een initiatief van stichting Art Match. In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks. De huidige competitie is in samenwerking met Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum georganiseerd.