:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
28 January 2021

Een museum is meer dan een gebouw

In 2019 sloot Museum Boijmans Van Beuningen de deuren voor een periode van grootschalige renovatie en vernieuwing. Het museum is leeg, maar we zijn niet gesloten. Boijmans is in transit.

Transit voor Museum Boijmans Van Beuningen betekent dat we bouwen aan en experimenteren voor het museum van de toekomst. Dat doen we niet alleen, maar samen. Museum Boijmans Van Beuningen luistert de komende jaren en reflecteert op de vernieuwende rol die het wil en kan spelen in Rotterdam. 

Videoportretten

We vroegen verschillende mensen naar hun dromen voor het museum en de toekomst van Boijmans voor henzelf, het museum en Rotterdam. Wat is het museum van de toekomst? Wat is de rol in de stad? En wat betekent het voor de stad om zo’n bijzondere collectie te bezitten? Bekijk hieronder een compilatie van de vijf portretten.

Benieuwd naar de vijf portretten? 

Bekijk hier de korte video's