:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Depot Boijmans Van Beuningen in Miniworld Rotterdam

Donderdag 2 juli 'opende' wethouder Kurvers (Bouwen, Wonen en Energietransitie gebouwde omgeving) een maquette-versie van Depot Boijmans Van Beuningen in Miniworld Rotterdam.

In Miniworld Rotterdam zie je sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen afgewisseld met de moderne en historische architectuur van ons "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. Depot Boijmans Van Beuningen mag als toekomstig icoon van de stad dan ook niet ontbreken. Daarom is de maquette, die in het MVRDV-kantoor aan het Achterklooster stond, deze week met bakfiets en al naar Miniworld gereden, waar hij een prominente plek heeft gekregen in het hart van Rotterdam in miniatuur. Wethouder Kurvers onthulde het depot in bijzijn van Ina Klaassen, zakelijk directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, Arjen Ketting, architect MVRDV en Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam.

 

“Dit is een belangrijke toevoeging aan Rotterdam in miniatuur. Wij zijn heel blij met deze aanvulling: waar het depot in het echt de skyline van de stad weerspiegelt, doet Miniworld dit op geheel eigen wijze in het klein. Daar mag zo’n iconisch gebouw niet ontbreken”.

Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam.

Foto's: Aad Hoogendoorn.
Foto's: Aad Hoogendoorn.