:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
6 November 2017

Elisa van Joolen daagt je uit!

Deze week start de tweede Change Challenge met Elisa van Joolen. Om het systeem te veranderen is ieders inbreng van belang. Ook die van jou! Deze week daagt Elisa van Joolen jou uit om na te denken over de mode-industrie en te reageren op haar project via de Change Challenge, in het kader van de designtentoonstelling ‘Change the System’.Elisa van Joolen
Elisa van Joolen is een designer, artiest en onderzoeker. In 2006 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie en behaalde daarna haar master MFA Fashion Design and Society aan Parsons School of Design in New York. Ze won verschillende prijzen met haar werk en exposeerde in (inter)nationale context. Elisa van Joolen bekijkt het systeem van de mode-industrie met een kritische blik en past binnen dat systeem haar eigen, unieke ideeën toe. Haar projecten weerspiegelen vaak specifieke sociale contexten en benadrukken samenwerking en participatie. 

Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn

Elisa van Joolen X Change the System
In de tentoonstelling ‘Change the System’ in Museum Boijmans Van Beuningen, presenteert Elisa van Joolen haar project ‘One to One (R. Mariz)’. Voor dit project werkte ze samen met streetwear merken: ‘Bonne Suits, Ontour, Patta en By Parra’. Met dit project zoekt Elisa van Joolen naar de niet-zichtbare relaties en verbanden in het modesysteem. De kleding van bovenstaande merken zijn allemaal gemaakt in dezelfde fabriek in Portugal. Welke overeenkomsten hebben zij hierdoor en wat bepaalt dan de identiteit van ieder merk op zich? 

Interview met Elisa van Joolen

Challenge #2: Onderzoek je kleding

Wat heb jij vandaag aan? Weet je waar jouw kleding is gemaakt en van welk materiaal? Wil je meer weten over jouw kleding? Kom dan op 10 en 11 november naar Museum Boijmans Van Beuningen en ga in de tentoonstelling het gesprek aan met Elisa over jouw kledingstukken. Ontwerper Elisa van Joolen is twee dagen op zaal aanwezig om te werken aan haar project One-to-One, waarin ze onderzoekt wat de identiteit van een modemerk is. Hiervoor brengt zij de kledingstukken van bezoekers in kaart en analyseert zij welke verbindingen hiertussen bestaan. Elisa van Joolen is op 10 en 11 november tijdens openingstijden te vinden in zaal H van de tentoonstelling 'Change the System'. 

Challenge #2 met Elisa van Joolen

Doe ook mee!
Word onderdeel van de Challenge en deel je inzichten via Facebook en Instagram met #ChangeTheSystem en tag @boijmans.