:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
2 September 2021

Boijmans Ahoy drive-thru museum genomineerd voor tentoonstellingsprijs 2021 - Stem nu!

Wordt het Boijmans Ahoy drive-thru museum verkozen tot de favoriete tentoonstelling van het afgelopen museumjaar? Stemmen voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs kan nu!

Het Boijmans Ahoy drive-thru museum is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs van 2021. Tot en met 3 oktober kan men stemmen op een van de tien genomineerde tentoonstellingen via www.tentoonstellingsprijs.nl. De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstellingen van het culturele jaar. Het Boijmans Ahoy drive-thru museum is een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen en Ahoy Rotterdam, die te zien was van 1 tot en met 23 augustus 2020. De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 18 oktober 2021 in het Drents Museum in Assen en ontvangt een geldprijs van € 10.000. Ook voor de stemmers is een prijs te winnen. Alle stemmers maken kans op een culturele reis voor twee personen.

Boijmans Ahoy drive-thru

Drie weken lang, zeven dagen per week en tien uur per dag konden bezoekers in de maand augustus van 2020 met een elektrische auto door Ahoy rijden op zoek naar topstukken uit de museumcollectie. In de grote hal waren ruim vijftig werken -volledig corona-proof- te zien.

De tentoonstelling "Natuur vs. Cultuur" ontstond als reactie op de anderhalvemeter-samenleving en de coronapandemie. De wereld zoals de mens hem creëert staat onderdruk nu de natuur haar ruimte op eist. Zo nietig en klein als een virus is, zo duidelijk toont het de kwetsbaarheid en de grenzen van het menselijk bestaan. Deze tentoonstelling onderzocht dan ook de grens tussen het menselijke zijn en de krachten van de natuur. Dit alles gebaseerd op het idee van Ted Noten.

Lees meer over Boijmans Ahoy drive thru museum

Partners

Onmisbaar voor het realiseren van het Boijmans Ahoy drive-thru museum in deze rare en veranderlijke tijd waren de bijdragen van onze trouwe partners en dierbare sponsoren; VriendenLoterij en al haar deelnemers, Fonds 21, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kickstart Cultuurfonds, Boijmans Business Club, Riwal Hoogwerkers B.V., Breeman BMW & MINI, West 8, Rotterdam Make it Happen en Gemeente Rotterdam.

Over de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs

Museumtijdschrift lanceerde in 2018 de Tentoonstellingsprijs ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum en is een samenwerking tussen Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie. In aanmerking komen dit jaar tentoonstellingen die in de periode van augustus 2019 tot en met juli 2021 te zien waren in Nederlandse musea. Deze periode is langer dan bij eerdere edities door het wegvallen van de verkiezing van 2020 als het gevolg van de coronapandemie.

De vakjury bestaat dit jaar uit oud-directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Adriana Esmeijer, tevens juryvoorzitter, directeur Vrije Academie Peter van Duinen en hoofdredacteur van Museumtijdschrift Marina de Vries.

Naast Museum Boijmans Van Beuningen zijn de volgende tentoonstellingen genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs:

  • ‘Van Goghs intimi – vrienden, familie, modellen’ in Het Noordbrabants Museum, Den Bosch;
  • ‘Design van het Derde Rijk’ in Design Museum Den Bosch, Den Bosch; 
  • ‘Monet – Tuinen van verbeelding’ in Kunstmuseum Den Haag, Den Haag;
  • 'North & South, Middeleeuwse kunst uit Catalonië en Noorwegen 1100-1350’ in Museum Catharijneconvent, Utrecht;
  • ‘Tell me your story. 100 jaar storytelling in Afrikaans-Amerikaanse kunst’ in Kunsthal Kade, Amersfoort;
  • ‘Lucas Gassel’ in Museum Helmond, Helmond;
  • ‘John Constable’ in Teylers Museum, Haarlem;
  • ‘Slavernij. Tien waargebeurde verhalen’ in het Rijksmuseum, Amsterdam;
  • ‘Marinus Boezem. Alle shows’ in Kröller-Müller Museum, Otterlo.