:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Boijmans Agenda 2021

In de agenda van 2021 nodigt Museum Boijmans Van Beuningen je uit aan tafel. Uit de collectie zijn voorbeelden geselecteerd van de manier waarop tafels in schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto’s en design zijn gebruikt en verbeeld.

De tafel is vaak een plek van samenkomst: voor maaltijden en gesprekken, voor vergaderingen en conferenties. Maar we zitten net zo vaak alleen aan tafel, om te lezen, te studeren, te werken, te denken of te niksen. Het is opvallend hoeveel werken zich lenen om in deze agenda te worden opgenomen. De tafel is een object dat in allerlei gedaanten en functies in de kunst terug te vinden is. Als zelfstandig sculpturaal object, zoals op de omslag van de agenda de tafel van Gerrit Rietveld aantoont, kan de tafel al een onuitwisbare indruk maken.

Tafels zijn er in alle soorten en maten en in allerlei functies, van altaar tot lezenaar, van operatietafel tot bureau, van draaitafel tot picknicktafel. De kunstwerken in de Agenda 2021 tonen een opmerkelijke veelzijdigheid verenigd rond een voorwerp. Schuif aan, in de kunst is voor iedereen plaats.

Boijmans agenda 2021

Boijmans agenda 2021

Houd de collectie dichtbij met de nieuwe agenda van Boijmans. Bestel 'm in de webshop.