:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
10 May 2023

Boekpresentatie SALVO 17 mei 2023

Op woensdag 17 mei 2023 wordt in Depot Boijmans Van Beuningen IO SONO SALVO. WORKS AND WRITINGS 1961–2015 gepresenteerd. Het boek is een monografie opgevat als een zelfportret: een verhaal over de praktijk van de Italiaanse kunstenaar Salvo op basis van zijn werken en zijn woorden. Het bestaat uit een verzameling (tot nu toe ongepubliceerde) teksten en diverse interviews die de kunstenaar heeft gegeven plus een uitgebreide selectie van zijn werken, gepresenteerd in chronologische volgorde.

Tijdens de presentatie bespreken Francesco Stocchi, curator moderne en hedendaagse kunst bij Museum Boijmans Van Beuningen, en Lisa Andreani, onderzoeksleider bij Archivio Salvo, het werk van de kunstenaar. In 1988 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen de Salvo-tentoonstelling Schilderijen 1975-1987. De schilderijen die toen te zien waren, vormen op woensdag 17 mei het startpunt van de boekbespreking. De presentatie is in het Engels.

Over SALVO

Salvo (Salvatore Mangione) wordt in 1947 geboren in Leonforte op Sicilië en verhuist in 1956 naar Turijn. Daar begint hij conceptueel onderzoek te doen, eerder verwant aan dat van Arte Povera en aan kunstenaars als Sol LeWitt, Robert Barry en Joseph Kosuth, met wie hij in contact komt. 1973 was het jaar van zijn ‘terugkeer naar de schilderkunst’, een kunstvorm die hij in de beginjaren van zijn opleiding had beoefend. Deze terugkeer werd aan het begin van de jaren ‘70 als onconventioneel beschouwd. Voor Salvo vloekt de schilderkunst echter niet met de conceptuele kunst die in die periode de boventoon voert. Tijdens zijn vijftigjarige carrière is hij in staat om als kunstenaar doorlopend persoonlijk onderzoek uit te voeren, continu in dialoog met het verleden.

IO SONO SALVO. WORKS AND WRITINGS 1961–2015 is samengesteld door Archivio Salvo en NERO Editions.

Afbeelding hierbovenArchivio Salvo, NERO Editions, eds., Io sono Salvo, 2023. © Archivio Salvo, Turin; NERO Editions, Rome.

Praktische informatie

Datum: woensdag 17 mei 2023
Tijd: 14.30u – 15.00u (deuren open) / 15.00u – 16:00u (presentatie)
Locatie: Depot Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Derde verdieping, zaal A3.03a.
Toegang: gratis

Wil je erbij zijn? Stuur dan vóór 15 mei 2023 een e-mail naar rsvp@boijmans.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt! 

Belangrijk: Om de presentatie te kunnen bijwonen, is een toegangsticket voor het depot vereist. Om dit ticket gratis te kunnen boeken, ontvang je een unieke kortingscode nadat je je hebt aangemeld. 

Praktische informatie
Salvo, Senza titolo (Zonder titel), 1987, collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.