:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
15 March 2021

BankGiro Loterij: ruim half miljoen voor Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen heeft dit jaar een cheque van € 536.005 ontvangen als partner van de BankGiro Loterij. € 36.005 is afkomstig uit de opbrengst van de loten van Boijmans liefhebbers.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De goededoelenloterij steunt jaarlijks vele musea en erfgoedinstellingen. Helaas kon het inmiddels traditionele Goed Geld Gala vanwege Covid-19 geen doorgang vinden, maar ondanks dat kreeg het museum de kleurrijke cheque toegestuurd. Het museum is zeer blij met de steun en de betrokkenheid van BankGiro Loterij en alle deelnemers. De steun die het museum als partner ontvangt is essentieel om bijzondere projecten te kunnen initiëren, zoals in 2020 de tentoonstelling Boijmans Ahoy drive-thru museum, of om spectaculaire aankopen te kunnen doen. Komend najaar opent Depot Boijmans Van Beuningen; het eerste publiektoegankelijke kunstdepot ter wereld, waaraan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van € 1.5 miljoen schonk.

De BankGiro Loterij is met haar structurele en incidentele bijdragen in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste structurele steunpilaren van het programma van Museum Boijmans Van Beuningen. Wij danken de initiatiefnemers en hun organisatie hartelijk voor deze grote steun.

Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen

In totaal doneerde BankGiro Loterij een bedrag van € 83.491.428 aan vele culturele instellingen in Nederland; instellingen die dit bedrag juist dit jaar zeer goed kunnen gebruiken. Museum Boijmans Van Beuningen is dan ook zeer verheugd en dankbaar dat de deelnemers van de BankGiro Loterij de cultuur in Nederland een warm hart zijn blijven toedragen.