:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
9 July 2018

Art Rocks 2018 komt eraan

Art Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, gaat 28 augustus 2018 weer van start. De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

Beyoncé, Jay-Z en Bob Dylan gingen je voor
Voor de competitie van Art Rocks kunnen muzikanten zich door één van de ruim 50 kunstwerken inspireren die in de zeven musea hangen. Van romantische portretten tot heftige street-art. Ze treden hiermee in de voetsporen van vele wereldberoemde muzikanten die zich regelmatig door kunst muzikaal laten inspireren. Denk aan het recente ‘APESH*T’ van The Carters (Beyoncé en Jay-Z), Bob Dylan’s ‘Van Gogh’ of Coldplay’s ‘Viva La Vida’ (geïnspireerd op een werk van Frida Kahlo). Al deze nummers zijn een muzikale vertaling van de emoties die kunst of een kunstwerk bij een muzikant oproepen. Kunst inspireert tot het maken van kunst!

Over de competitie
Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus - 15 oktober hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live bij het kunstwerk in een van de zeven musea. De beste acht acts strijden in de finale in poppodium Paradiso voor de titel, een geldprijs van € 1000 en een videoclip. Meer over meedoen

 

Masterclasses songwriting
Tijdens de inschrijvingsperiode van Art Rocks geven de Art-Rocks-ambassadeurs gratis masterclasses songwriting in de musea. Zij delen hun songwriting tricks, helpen bij het schrijven én spelen live het nummer dat zij voor een kunstwerk schreven. 

Ambassadeurs
Elke editie van Art Rocks nodigt de competitie twee bekende Nederlandse muzikanten uit om ambassadeur te zijn. Beide ambassadeurs schrijven ook een nummer geïnspireerd op een kunstwerk. Dit nummer dient als inspiratie voor de potentiële deelnemers van Art Rocks. Eerdere ambassadeurs waren dat Lucky Fonz III, Akwasi, Eefje de Visser, Giovanca en Cata Pirata. De ambassadeurs van Art Rocks 2018 worden op 28 augustus bekendgemaakt.

Over Art Rocks
Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren. Art Rocks is een initiatief van stichting Art Match. In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks.