:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
19 November 2021

ARC21 Architectuur Award naar Depot Boijmans Van Beuningen

Het Depot Boijmans Van Beuningen is de grote winnaar van de ARC21 Architectuur Award. De jury prijst de wijze waarop het gebouw architectuur en kunst dichterbij de mensen brengt. Juryvoorzitter Michiel Riedijk heeft op donderdagavond 18 november in het Keilepand in Rotterdam de prijs uitgereikt aan Fokke Moerel en Arjen Ketting van MVRDV.

Winnaar van de ARC21 Architectuur Award is Depot Boijmans Van Beuningen. Volgens de jury brengt dit gebouw zowel de disciplines architectuur als kunst dichterbij de mensen en geeft daarnaast een belevenis op straatniveau en een publiek toegankelijk dak terug aan de bewoners en bezoekers van de stad. De jury hoopt dat het project op die manier ook de Nederlandse architectuur als geheel meer op de wereldkaart kan zetten.

Fokke Moerel en Arjen Ketting van MVRDV hebben de ARC Architectuur Award in ontvangst genomen. Foto: Cynthia van Dijke.
Fokke Moerel en Arjen Ketting van MVRDV hebben de ARC Architectuur Award in ontvangst genomen. Foto: Cynthia van Dijke.