:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
28 June 2024

Museum, architect en gemeente zetten zich achter ‘Ambitie’-plan voor Verbouwing en Renovatie

Vandaag presenteerden Museum Boijmans Van Beuningen, Mecanoo architecten en Gemeente Rotterdam positief nieuws over de toekomst van het museum. Alle partijen zetten zich achter het ‘Ambitie’-scenario. Dit voorziet in de beste, meest toekomstbestendige invulling van het gebouw voor de bezoeker, het museum en alle andere betrokken partijen.

Om het plan mogelijk te maken heeft de Rotterdamse stichting Droom en Daad aangeboden een bedrag van maximaal 80 miljoen euro in de verbouwing te stoppen. In september 2024 is het nu aan de Rotterdamse gemeenteraad om in te stemmen met dit project. Het geplande jaar van heropening is nog altijd 2029.

Het plan van Mecanoo architecten voorziet in een aantal eye catchers. Er komt een verdiepte entree op de binnenplaats en aan de Museumparkzijde. Daardoor worden de begane gronden van het gebouw veel levendiger geactiveerd. Een nieuw truckdock aan de achterzijde van het gebouw zorgt voor een broodnodige logistieke oplossing. De Hannemazaal komt terug, de binnentuin wordt overkapt, én de monumentale façade van het Bodon-bouwdeel komt weer aan de Museumpark-straat te liggen.

Beeld: Mecanoo
Beeld: Mecanoo
Beeld: Mecanoo
Beeld: Mecanoo