Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Afsluiting lezingenreeks 'Boijmans in Donner'

Sinds november 2019 organiseert Boekhandel Donner samen met Boijmans Van Beuningen gratis lezingen over 'Boijmans in Transit', een kunstboek of kunstenaar.

Na vier volgeboekte zondagmiddagen en één speciale online editie van 'Boijmans in Donner', is de lezingenreeks tot een einde gekomen. Wij bedanken Boekhandel Donner voor de succesvolle samenwerking, alle gastsprekers die de lezingen tot leven hebben gebracht en natuurlijk de bezoekers die zelfs verschillende lezingen hebben bezocht. 

Vijf edities ‘Boijmans in Donner’

In de eerste editie op zondag 3 november lieten Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, en schrijver Peter Delpeut vanuit verschillend perspectief hun licht schijnen op het depot. In de tweede en derde editie kwamen twee 'Boijmans bij de Buren' tentoonstellingen aan bod. Conservator oude schilder- en beeldhouwkunst Friso Lammertse zoomde in op de werken in de tentoonstelling 'Meesterlijk!' en conservator historische vormgeving Alexandra van Dongen deed hetzelfde met de werken van de tentoonstelling 'Ateliergeheimen van Rotterdam'. In de vierde editie ging Alexandra in gesprek met, kleinzoon van Copier, Laurens Geurtz over het leven van zijn grootvader en zijn baanbrekende ideeën over de glaskunst. Joffrey Walonker, van Royal Leerdam Crystal, sloot de middag af met een presentatie over hun glaswerk en het vakmanschap er achter.  

Vijf edities ‘Boijmans in Donner’
De eerste editie van 'Boijmans in Donner', gemaakt door Gianni Boogerd

Online ‘Boijmans in Donner #5’ Depot Boijmans Van Beuningen, Is dit een gebouw?

In de vijfde en laatste editie op donderdag 7 mei stond het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen centraal. Deze aflevering kon vanwege Covid-19 niet live met publiek in Boekhandel Donner plaatsvinden, maar was via een livestream op de Facebookpagina van Boijmans te volgen. In deze editie vertelt architect Arjen Ketting, verantwoordelijk bij MVRDV voor het depot, over het bijzondere ontwerp en geeft hij toelichting op het ontwerpproces en de uitdagingen. Sandra Kisters, Hoofd Collectie en onderzoek van Museum Boijmans Van Beuningen, vertelt over de inrichting van het depot en neemt je mee in de monsteroperatie van de inhuizing van de collectie die uit meer dan 151.000 kunstobjecten bestaat.

 

Kijk hieronder de speciale online editie van 'Boijmans in Donner' terug.

Online ‘Boijmans in Donner #5’ Depot Boijmans Van Beuningen, Is dit een gebouw?
Arjen Ketting van MVRDV tijdens de online editie van 'Boijmans in Donner'