:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
2 May 2023

Depot Boijmans Van Beuningen x Ace & Tate

Museum Boijmans Van Beuningen en Ace & Tate presenteren met trots een speciale zonnebril. Het ontwerp is geïnspireerd op het Depot Boijmans Van Beuningen. De iconische spiegeling van het gebouw van architect MVRDV komt terug in de bril, die een update is van het SS23 Anderson-model, en verschijnt in een gelimiteerde oplage.

Het Rotterdamse museum en het Amsterdamse merk hebben elkaar gevonden in een gedeelde liefde voor innovatief Dutch Design. De bril is gemaakt van gerecycleerd acetaat en biedt een modern en minimalistisch ontwerp. Een speciale campagnefilm werd gemaakt door het Rotterdamse bureau From Form, geregisseerd door creative directors Ashley Govers en Jurjen Versteeg. Video en fotografie zijn geïnspireerd door Depot Boijmans Van Beuningen en René Magritte’s schilderij La réproduction interdite, dat onderdeel uitmaakt van de museumcollectie.

Depot Boijmans Van Beuningen opende zijn deuren in 2021. Het is ’s werelds enige museumcollectiegebouw dat permanent toegankelijk is voor publiek. Er liggen 154.000 objecten opgeslagen, die samen de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen vormen. In 2022 kwamen meer dan 265.000 betalende bezoekers naar het Depot Boijmans Van Beuningen. Het Depot biedt een doorsnede van de collectie en speciaal samengestelde presentaties. In Rotterdam Zuid heeft MBVB de locatie Zuid.Boijmans Van Beuningen geopend. Het museum leeft!

De limited-edition Anderson
De limited-edition Anderson
De limited-edition Anderson
De limited-edition Anderson

Dutch design

Het moderne, minimalistische frame heeft een metallic zilveren tint en is gemaakt van gerecycled acetaat. De gespiegelde lenzen tonen de geest van Depot Boijmans Van Beuningen: een plek op het snijvlak van de kunst en architectuur.

Depot Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen

Ace & Tate

Ace & Tate maakt kwaliteitsvolle, in het oog springende brillen, toegankelijk voor iedereen. Met zijn ontwerpstudio zorgt het in Amsterdam gevestigde merk voor uitzonderlijk design, toegankelijkheid en duurzaamheid. Ace & Tate functioneert als motor voor positieve verandering in de brillenindustrie.

 

"De Anderson is een eerbetoon aan de spiegelende gevel van Depot Boijmans Van Beuningen, en we zijn verheugd om deze unieke bril aan te bieden."

Ruud de Bruin, Creative Director Ace & Tate

Bekijk de campagnefilm, gemaakt door From Form.

De limited-edition bril is verkrijgbaar in de depotwinkel. Daarnaast is de bril te vinden via de Ace & Tate website en in een select aantal Ace & Tate winkels. De bril kost €130.