:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
26 July 2022

Willem de Kooning Academie x DEPOT afstudeerfilm nu online

In samenwerking met elf fashion design afstudeerders van de Willem de Kooning Academie is er een film gemaakt om de bijzondere en unieke outfits van de jonge ontwerpers te presenteren.

De film die opgenomen is in Depot Boijmans Van Beuningen noemt zich 'Collage of Dreams'. Als kijker word je meegenomen in de dromen van de studenten die zich afspelen in het gebouw. De modecollecties van de elf studenten zijn opgenomen in verschillende plekken in het depot, waardoor er een 'site-specifieke' verbinding ontstaat tussen de collectie van Boijmans en de ontwerpers. Hierdoor behelst de film unieke verbindingen tussen jong en oud, mode en kunst, en creatieve ambities in verschillende stadia.

Foto's: Daniël Verolme
Foto's: Daniël Verolme

Geïnspireerd door de Boijmans collectie

De collectie van het Boijmans heeft een bijzondere impact gehad op de ontwikkelingen van de groep vormgevers. Één van de eerste activiteiten die ze als klas hebben ondernomen, was een bezoek aan de expositie van Bertjan Pot die voor hun erg inspirerend was. Daarnaast zijn ze geboeid door hoogstaande mode in de Boijmans collectie, zoals de ontwerpen van Martin Margiela en Viktor&Rolf. Die hen voor het eerst in contact heeft gebracht met de avant-gardistische stukken van de ontwerpers.

Bekijk hier de film

Credits film:
Director: Jesse Plum
Co-director: Denzel Veerkamp
Director of photography: Mark Groen
First Assistant Camera: Lars Van ‘t Hoog
Producer: Jean Kluinhaar
B-cam operator: Arend Verburgh
Gaffers: Daan Strampel & Arun Harends
Best boys: Wholle Paulo & Theo Ammann
Production Assistent: Mikal Sas
Make-up artists: Margarita Badri, Alana van de Berg & Ellie Mc Guinness Wardrobe assistant: Nino Hekkens
BTS: Daniel Verolme
Lookbook photographers: Tyler Chan & Daniel Verolme

Editor: Leda Zhang
Colorist: Mark Groen
Composition: Kems Kriol
Title designer: Do Kriek

Collections:
The Rebound Parley | Denzel Veerkamp
Island of Healing | Meliange Comenencia
The Wardrobe of Imagination | Anna Vetulani
A Collective Matter | Lianne Janssen
The Familiar Other | Povilas Gegevicius
Tangrams | Julia Guziuk
Babs de Kock | Gangstars the Collection 
Marc Bos | The Time Traveling Tailor
Software Upgrade | Famke Immelmann
Rhapsody | Cassandre Storez
A Eulogy of One | Mariel Victorio D

Fashion design afstudeerders:
Denzel Veerkamp, Meliange Comenencia, Anna Vetulani, Lianne Janssen, Polivas Gegevicius, Julia Guziuk, Babbetta Jacoba de Kock, Marc Bos, Famke Immelmann, Cassandre Storez, Mariel Victorio

De film is tot stand gekomen met de steun van Prins Bernhard Cultuurfonds