:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
16 August 2022

Presentatie: Harvest 2022

Donderdag 11 augustus is de presentatie ‘Harvest 2022’ geopend door directeur Sjarel Ex. De presentatie bestaat uit een bedrijfscollectie van de Lakeside Capital Partners te zien in het depot.

De presentatie is van 11 augustus tot 15 september te zien. Tien verschillende kunstwerken van de twee kunstenaars Tomáš Libertíny en Marloes Roeper, die binnen het programma van de Lakeside Collection een artist residence hebben gevolgd, zijn te zien.

Lakeside Capital Partners is een in Nederland gevestigde boutique financial services en investment group. De Lakeside Collection is samengesteld uit moderne en hedendaagse kunst met lokale aanwezigheid, en nu tentoongesteld in Depot Boijmans Van Beuningen.

Tomáš Libertíny

Artist-in-residence

Lakeside Bee Farm

In samenwerking met kunstenaar Tomáš Libertíny is Lakeside Bee Farm gebouwd op het landgoed van het hoofdkantoor van Lakeside Capital Partners in Rotterdam - Overschie. Met de start van de Lakeside Bee Farm is een speciaal project gerealiseerd gezien het belang van het in stand houden en laten groeien van de wereldwijde bijenpopulatie, die recentelijk te lijden heeft gehad onder een kolonie-instortingsziekte.

Het management van Lakeside Capital Partners hecht veel waarde aan en heeft als doel bij te dragen aan de circulaire economie, het milieu, duurzaamheid en kunst & cultuur. Het laatste wordt ondersteund via de Lakeside Collection, een kunstcollectie van moderne en hedendaagse kunst.

De langdurige relatie tussen de kunstenaar, Tomáš Libertíny en de Managing Partner van Lakeside Capital Partners, Ali Keles, creëerde een vruchtbare basis voor deze langdurige samenwerking, waardoor de kunstenaar in samenwerking met bijen kan beeldhouwen op de Lakeside Bee Farm in Rotterdam. Samen met de inzet van een imker worden de kolonies van de Lakeside Bee Farm, die uit ongeveer 300.000 bijen bestaan, in stand gehouden.

Momenteel woont en werkt hij in Rotterdam, door middel van zijn kunst, onderzoekt Tomáš Libertíny voortdurend de schoonheid en intelligentie van de natuur en onderzoekt hij de existentiële vragen van de menselijke geest.

Marloes Roeper

Artist-in-residence

Marloes Roeper (afgestudeerd HKU Utrecht) heeft de eerste Lakeside Collection Award in 2021 gewonnen.

In 2021 is de Lakeside Collection Award in het leven geroepen en de eerste drie jaar zet de collectie zich in om de prijs uit te reiken aan een van de deelnemers van de tentoonstelling Best Graduates, die jaarlijks wordt georganiseerd door de Ron Mandos Young Blood Foundation. De winnaar van Lakeside Collection Award krijgt een artist-in-residence programma in het compartiment van de Lakeside Collection in het Depot Boijmans Van Beungingen, inclusief financiële ondersteuning en begeleiding gedurende deze periode. De wens is er om een langdurige relatie met de kunstenaars op te bouwen.

Motivatie jury van Lakeside Collection Award 2021: “De jury heeft grote bewondering voor alle studenten die tijdens hun laatste twee studiejaren gehinderd werden door COVID19 in hun interactie met anderen. Maar de resultaten waren verbluffend. Na een lange nek-aan-nekrace koos de jury voor Marloes Roeper.

Marloes Roeper weet met minimale middelen een maximaal effect te bereiken. Haar snelle penseelstreken en haar kleurenschema's tonen bravoure en hebben een direct effect op de zintuigen. Het stimuleert op mysterieuze wijze het gevoel van ruimte.

Marloes kan de wereld in een oogwenk eenvoudig laten lijken en je weet nauwelijks hoe ze daarin slaagt. Maar het plezier in het schilderen is duidelijk zichtbaar en aanstekelijk. Wij geloven dan ook dat een afgestudeerde met de durf en onbevangenheid van Marloes Roeper een belofte inhoudt voor de toekomst.

Met het uitreiken van de Lakeside Collection Award wil de jury haar uitdagen om meer te laten zien. Met de Award hopen we haar te steunen in haar verdere professionalisering en haar een succesfactor te bieden die ze op dit punt in haar carrière verdient.