:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
8 March 2019

691.000 euro bijeengebracht tijdens het Spiegeldiner voor Depot Boijmans Van Beuningen

Op donderdag 7 maart vond het Spiegeldiner plaats, het eenmalige fundraising gala voor Depot Boijmans Van Beuningen. Met ruim 200 gasten werd een recordbedrag van 691.000 euro opgehaald. Dit gala was het startsein voor een grote actie waarmee het museum alle 1664 spiegels wil laten adopteren die straks de gevel van het depot sieren.

De avond stond in het teken van de adoptie van de spiegelende panelen die straks de buitenkant van het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld zullen sieren. De spiegels zijn voor 1.000 euro per stuk te adopteren door mensen die een steentje willen bijdragen aan dit toekomstige icoon van Rotterdam. Directeur Sjarel Ex en architect Winy Maas van architectenbureau MVRDV openden de avond in de toekomstige entreehal van het Depot op het bouwterrein van BAM. Het galadiner werd georganiseerd in een heuse spiegeltent op het terrein achter de bouwplaats.

 “Wij zijn ongelooflijk blij met deze fantastische bijdrage aan dit bijzondere project. Onze droom is om de binnenzijde van het depot voor de bezoekers even indrukwekkend te maken als de spiegelende buitenzijde. De financien hiervoor zijn bijna rond. De opbrengst van het Spiegeldiner brengt ons weer zoveel dichterbij het einddoel. Heel veel dank aan alle sponsoren en schenkers!”

Directeur Sjarel Ex

Impressies spiegelwand Depot Boijmans Van Beuningen.
Impressies spiegelwand Depot Boijmans Van Beuningen.