:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
8 July 2024

40.000 bezoekers (en 30 honden!) voor Snakken naar Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen kan met trots melden dat het publieksevenement Snakken naar Boijmans een groot succes is geworden. De afgelopen vijf weken noteerde het museum ruim 40.000 mensen, 30 honden en talloze glimlachen onder de bezoekers aan de speciale kunsttoer door het museumgebouw. Zij genoten van kunst, architectuur en speciale programmering. Snakken naar Boijmans was onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand 2024 en werd georganiseerd door Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) en de gemeente Rotterdam.

Op zaterdag 1 juni 2024 opende Snakken naar Boijmans en op zondag 7 juli sloten de deuren van het museumgebouw. Te zien was een speciale kunsttoer, samengesteld door conservator Annemartine van Kesteren.

 

Hoogtepunten en knipogen

Enkele hoogtepunten: het opblaasbare kunstwerk Labyrinth van Adrianus Kundert op de binnenplaats van het museum, de installatie Autotomía ku zjeitu van Kevin Osepa (i.s.m. ROZALY) en het schitterende When the body says Yes van melanie bonajo (i.s.m. Théo Demans) in de majesteuze Bodonzaal.

 

Verder waren er collectiestukken te zien en knipogen naar het verleden én de toekomst van het museum. Speciale programmering bracht onder andere een editie van Rotterdam Late Night met architect Francine Houben en op zaterdag 29 juni was er een speciale dog walk parade in het gebouw: dertig honden met hun baasjes brachten een bezoek.

 

Bovenal toonde Snakken naar Boijmans hoe mooi, inspirerend en leuk het kan zijn om te dromen van de toekomst van het museum, aan de hand van een gebouw vol kunst én mensen. Museum Boijmans Van Beuningen bedankt iedereen die een bezoek heeft gebracht en/of heeft bijdragen aan dit evenement.

 

Het museumgebouw sluit nu weer de deuren tot aan de heropening na verbouwing en renovatie. Het verwachte jaar van heropening is op dit moment 2029. Depot Boijmans Van Beuningen en Zuid. Boijmans Van Beuningen zijn en blijven uiteraard open voor publiek!

 

Snakken naar Boijmans 01 juni – 07 juli 2024:

 

Sponsoren: Stichting Bevordering van Volkskracht, VriendenLoterij, Mondriaan Fonds, Fonds 21, Stichting Museum Boijmans Van Beuningen, Erasmusstichting, G.Ph. Verhagen-Stichting, Van Cappellen Stichting, Dura Charity Foundation, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting de Leeuwenberg, Maatschappij tot Nut van 't Algemeen departement Rotterdam, Kringen: Boijmans Business Club, Kring van Eyck, Boijmans Corporate Members, Partners: Gemeente Rotterdam, Rotterdam Architectuur Maand, Stichting Jarige Job, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners.

 

Museum Boijmans Van Beuningen:

 

Vaste sponsoren: Gemeente Rotterdam, VriendenLoterij, Boijmans Business Club