:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Favoriete momenten uit de museumgeschiedenis

Het imposante museumgebouw in het hart van Rotterdam staat er inmiddels al bijna 87 jaar. Bezoekers van het museum waren vaak verrast door de rijkdom en veelzijdigheid van de collectie én door de bijzondere tentoonstellingen: van grote blockbusters tot kleine presentaties en interventies.

De komende tijd nemen we je graag mee terug in de tijd en laten we onze favoriete momenten in de rijke geschiedenis van het museum voorbij komen. 

1970: Dalí x Boijmans

De Magritte-tentoonstelling  in 1967 vormde het startschot voor een reeks surrealistische exposities, waaronder die van Salvador Dalí. In 1970 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen voor het eerst een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. De komst van de Spaanse kunstenaar naar Rotterdam deed veel stof opwaaien. Dagelijks trotseerden duizenden mensen de winterkou om de tentoonstelling te zien. Bezoekers kwamen van heinde en ver. Kleumend stonden ze buiten, in lange rijen uren te wachten tot ze het museum binnen mochten. Om uiteindelijk te zien waarvoor ze gekomen waren: de tentoonstelling van Salvador Dalí, met schilderijen en juwelen waaronder het spraakmakende gouden kloppend hart. In twee maanden kwamen meer dan 200.000 bezoekers. Het Polygoonjournaal wijdde er een nieuwsuitzending aan. 

Salvador Dalí in Boijmans Meer informatie