:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Programma

Bekijk hier de tentoonstellingen, presentaties en activiteiten van Depot Boijmans Van Beuningen.

Activiteiten

Bekijk hieronder het activiteitenprogramma.

Kunst op aanvraag

Je kunt vanaf nu deelnemen aan Kunst op aanvraag. Op vooraf bepaalde donderdagen is het mogelijk om in één van de studiezalen of in een compartiment van het depot een door jou aangevraagd kunstwerk te bekijken.

Meer informatie
Kunst op aanvraag

Inloopworkshop

25 & 26 februari | 12:00 - 17:00 | Educatieatelier, 2e verdieping

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je meedoen met de Family of Objects inloop workshop. Bedenk het levensverhaal van de door jou gekozen kunstwerken uit het depot en teken je eigen depot-stripverhaal. Toegang is gratis, een regulier toegangsbewijs is wel nodig. 

Meer informatie
Inloopworkshop

Inloopworkshop Kunst inpakken

Woensdag 19 april | 13:00 - 16:00 | Educatieruimte, 2e verdieping 

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende manieren van in- of uitpakken. Welk inpakmateriaal kun je het beste gebruiken? Hoe zorgen we ervoor dat we fragiele kunstwerken ongedeerd op bestemming aankomen? En hoe kun jij het beste die antieke vaas verpakken tijdens het verhuizen?  

Meer informatie
Inloopworkshop Kunst inpakken

Bezoek een depotruimte

Standaard activiteit in het depot | Instaprondleiding | Gratis

Meld je voor deze rondleiding aan bij de balie in het entreegebied. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. De instaprondleiding duurt 30 minuten en is op basis van beschikbaarheid.

Plan je bezoek
Bezoek een depotruimte

Groepsrondleiding

Privé groepsrondleiding

Het is mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Plan je groepsrondleiding
Groepsrondleiding

Boijmans met Gebaren

Rondleiding in gebarentaal (met tolk) | Instaprondleiding of groepsrondleiding

Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. Je kunt kiezen voor de instaprondleiding van 30 minuten of de groepsrondleiding van 60 minuten.

Meer informatie
Boijmans met Gebaren

Ongezien Boijmans

Rondleiding voor mensen met een visuele beperking

De rondleidingen van Ongezien Boijmans geven mensen met een visuele beperking een goed beeld van wat Depot Boijmans Van Beuningen is en wat er allemaal te zien is. Er zijn drie verschillende rondleidingen die allemaal een ander onderdeel van het Depot belichten. De rondleidingen zijn ieder apart te volgen en samen geven ze een complete ervaring van dit unieke gebouw.  Ook mensen die geen visuele beperking hebben, zijn welkom om deel te nemen.

Meer informatie
Ongezien Boijmans
Foto: Tomas Mutsaers

Tentoonstellingen en presentaties

Bekijk hieronder welke tentoonstellingen en presentaties er in het depot te zien zijn.

Unpacking Boijmans

Onderzoekspresentatie te zien in ruimte A3.09 | T/m maandag 2 april 2023

In deze depotruimte wordt actief gewerkt aan een onderzoek genaamd Unpacking Boijmans. Hierbij wordt gekeken naar de relatie tussen het koloniale en slavernijverleden en de museumcollectie.

Meer informatie
Unpacking Boijmans

Le Miroir Vivant: Neo Muyanga

Multidisciplinaire kunstenaarsresidentie in A4.03 | T/m 3 juni 2023

Vanaf begin april verandert de vierde verdieping in de dynamische werkplaats van Zuid-Afrikaanse componist en kunstenaar Neo Muyanga. Vergezel hem elke zaterdag (14:00-17:00) in zijn ontdekkingstocht door het depot en word getuige van de vorming van zijn gloednieuwe site-specifieke performance. De eindpresentatie vindt plaats in juni.

Meer informatie
Le Miroir Vivant: Neo Muyanga
Foto: Aad Hoogendoorn

Hoogtepunten uit de museumcollectie

Presentatie te zien in galerie A3.08 | T/m zondag 3 september 2023

Het depot is een werkgebouw en bezoekers zien hoe we experimenteren met de opstelling van de glazen ezels van Lina Bo Bardi met daarop hoogtepunten uit de collectie. Dit is een proefopstelling ter voorbereiding van een omvangrijkere presentatie later in 2023. 

Meer informatie
Hoogtepunten uit de museumcollectie

Family of Objects

Presentatie in het depot | Nu te zien

Family of Objects is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie
Family of Objects

Pipilotti Rist

Pipilotti Rist is een Zwitserse kunstenaar die zichzelf vernoemde naar Pippi Langkous. Net als Pippi Langkous ziet ze zichzelf als een vrouw die op een speelse manier de wereld verkent. Speciaal voor het depot maakte zij het lichtkunstwerk Het Leven Verspillen Aan Jou, dat elke dag na zonsondergang tot middernacht is te zien op het voorplein van het depot en weerspiegeld in de façade.

Meer informatie
Pipilotti Rist