:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Zomerlandschap

Vraag maar raak

 • Leoni vroeg

  Ik heb dezelfde vraag als Wim: verkopen jullie ook reproducties of posters van dit schilderij? Ik kan het helaas niet terugvinden in jullie webshop.

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Hallo Leoni, jammer genoeg moet ik je teleurstellen, wij hebben momenteel geen reproducties in de webshop of museum/depotwinkel. Maar er zijn online wel veel aanbieders te vinden en het is tegenwoordig heel makkelijk om afdrukken op groot formaat te bestellen. Hartelijke groet, Els

 • Wim v Vliet vroeg

  Verkoopt u ook reproducties op canvas?

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Beste Wim, Dank voor je interesse in dit landschap. Museum Boijmans Van Beuningen is momenteel gesloten in verband met een grootscheepse renovatie en helaas verkopen wij momenteel helemaal geen reproducties.

 • Mara vroeg

  Wat was de betekenis van de schrijver van dit kunstwerk?

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Beste Mara,
  Bedankt voor je vraag! Bedoel je wellicht de schilder i.p.v. de schrijver? Het is lastig te zeggen of Koekkoek een diepere betekenis heeft proberen te verwerken in dit schilderij. Wel kunnen we stellen dat het schilderij een ultiem voorbeeld is van het Romantische landschapsgenre. Het verbeeldt een lieflijk (en verzonnen) landschap waar geen tekenen van moderniteit zijn te vinden.
  Groetjes,
  Frederieke

 • lisa vroeg

  Is het werk met een bepaalde bedoeling gemaakt? Bijvoorbeeld uit protest of vanwege de religie?

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Hoi Myrthe en Lisa, ik heb het idee dat jullie een opdracht voor school moeten maken. Ik mag natuurlijk niet alles verklappen. Probeer te bedenken wat er is afgebeeld en wanneer dit is gemaakt. Vervolgens kun je hierover informatie op zoeken. Groetjes, Tanja.

 • lisa vroeg

  Welke technieken zijn toegepast?

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Ha Lisa (en Myrthe?), als je doelt op de materiaalkeuze van dit werk, kun je dit vinden onder het kopje 'specificaties' op de objectpagina van Collectie Boijmans Online: http://collectie.boijmans.nl/nl/object/2130. Succes!

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Koekkoek was de meest gewaardeerde Nederlandse landschapschilder van zijn tijd. Bij dit zomerlandschap hoort een winterlandschap dat eveneens in de museumcollectie is opgenomen. Dergelijke combinaties van een zomers en een winters landschap komen in Koekkoeks oeuvre vaker voor, maar in dit geval is het bijzonder dat dit zomerlandschap twee jaar eerder dan het winterlandschap werd geschilderd. Meestal ontstonden pendanten direct na elkaar.

Lees verder Lees minder

Collectieboek

Collectieboek Bestellen

Specificaties

Titel Zomerlandschap
Materiaal en techniek Olieverf op doek
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Breedte 114 cm
Hoogte 101 cm
Makers Schilder: Barend Cornelis Koekkoek
Inventarisnummer 1428 (OK)
Credits Schenking M.C. Vogel-Muller, 1935
Collectie Oude Kunst
Verwervingsdatum 1935
Vervaardigingsdatum in 1837
Signatuur datering : links op een steen in het water ; B.C. Koekkoek f. 1837 signatuur: links op een steen in het water; # * B.C. Koekkoek f. 1837
Interne tentoonstellingen De Collectie Verrijkt (2011)
Lievelingen (2024)
Externe tentoonstellingen Boijmans bij de Buren - Meesterlijk! (2019)
Materiaal
Object
Geografische herkomst Noordelijke Nederlanden > Nederlanden > West-Europa > Europa

Alles over de maker

Barend Cornelis Koekkoek

Middelburg 1803 - Kleef 1862

Barend Cornelis Koekkoek was de meest gewaardeerde Nederlandse landschapschilder van zijn tijd. Hij leerde het vak van zijn vader Johannes, die vooral...

Bekijk het volledige profiel