:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Paul Beckman

Vraag maar raak

  • Vic Tim vroeg

    Paul Beckman was een pedofiel. Vraag maar raak bij de Rotterdammers die in de jaren 70 en 80 invloedrijk en/of van naam waren in de Rotterdamse creatieve sector en cultuursector. Een aantal hebben zelf kinderen die door hem misbruikt zijn of zijn op de hoogte van minstens een kind dat door hem misbruikt is. Hij hield vooral van donkerharige jongens die niet ouder waren dan 7. Ik kan me nog herinneren hoe hij me versufte en uiteindelijk bewusteloos kreeg met een combinatie van wijn en hoestdrank. "Ons geheim, niet klikken bij je ouders" zei hij.

    Hij wordt vaak verdedigd met de aanname dat de beschuldigingen onderdeel zijn van een homofobe heksenjacht. Via hem zou men Gerard Reve in discrediet willen brengen ofzoiets.

    Je hoeft de geschiedenisboekjes niet te herschrijven, maar zorg er aub voor dat hij nooit meer publiekelijk geëerd zal worden.

  • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

    Beste, het is moeilijk om deze getuigenis te lezen, wij zijn geraakt. Van de mensen die nu in het museum werken heeft echter niemand de kunstenaar persoonlijk gekend, en het ligt ook niet op onze weg om op dit gebied onderzoek te doen. Wel kunnen wij uw verhaal hier laten staan, zoals u zelf heeft gekozen, om het met anderen te delen. Met vriendelijke groeten, Lisa Heinis.

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Specificaties

Titel Paul Beckman
Materiaal en techniek Olieverf op linnen
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Hoogte 100 cm
Breedte 100 cm
Diepte 2 cm
Makers Maker: Emo Verkerk
Inventarisnummer 4158 (MK)
Credits Aankoop met steun van Mondriaan Fonds, 2018
Collectie Moderne Kunst
Verwervingsdatum 2018
Vervaardigingsdatum in 2015
Materiaal
Object

Zie je iets wat niet klopt of heb je aanvullende informatie over dit werk? Stuur ons een berichtje

Alles over de maker

Emo Verkerk

Amsterdam 1955

Bekijk het volledige profiel