:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Olafur Eliasson

Kopenhagen 1967

Olafur Eliasson studeerde van 1989 tot 1995 aan de kunstacademie van Kopenhagen. Het werk van Eliasson omvat sculpturen en fotografie, maar Eliasson is het meest bekend om zijn installaties. In deze installaties bootst hij vaak natuurlijke processen na, bijvoorbeeld geisers, regenbogen en elementen van het weer zoals water, mist, licht en temperatuur. Hij combineert de illusie van een natuurlijk proces vaak met het mechanisme erachter, bijvoorbeeld door het apparaat dat mist maakt of de motor die het water in beroering brengt te laten zien.
Eliasson tracht de relatie tussen de natuurlijke processen en de mens bloot te leggen door deze te tonen in een arstitieke context. De perceptie en ervaring van de bezoeker speelt een belangrijke rol.
Sinds het midden van de jaren 90 wordt het werk van Eliasson over de hele wereld tentoongesteld. In 2003 vertegenwoordigde Eliasson Denemarken op de Biennale van Venetie. Eliasson woont en werkt tegenwoordig in Berlijn en Kopenhagen.

Lees verder Lees minder