:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Hercules Segers

Haarlem 1589/1590 - Den Haag 1633/1640

Het oeuvre van de Haarlemse schilder en etser Hercules Seghers is klein. Slechts elf werken worden vandaag de dag als eigenhandig beschouwd. Vier van deze schilderijen bevinden zich in Nederland, waarvan twee in Museum Boijmans Van Beuningen. Ondanks dat er nu maar weinig werken van hem bekend zijn, is Seghers in zijn eigen tijd een vermaard schilder. Kunstwerken van zijn hand bevonden zich in de collectie van de koning van Denemarken en van de stadhouder in Den Haag. Ook Rembrandt was onder de indruk van Seghers’ talent: hij bezat maar liefst acht schilderijen van hem.
Zijn schilderijen combineren vaak werkelijkheid met fantasie, en lijken tussen de fantastische, minutieuze landschappen van Vlamingen (zoals De Momper) en het 'realisme' van de Hollandse schilders in te staan. Daarmee neemt Seghers in de Nederlandse 17de-eeuwse schilderkunst een uitzonderingspositie in.

Lees verder Lees minder