:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Ploum, Rotterdam Law Firm

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notariskantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Het kantoor is actief in heel Nederland met een sterke internationale focus. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om organisaties te kunnen adviseren. Klanten ervaren het voordeel van een full service kantoor waar teamoverschrijdend wordt samengewerkt met behoud van het karakter, de benaderbaarheid en de aantrekkelijke prijzen van een middelgroot kantoor. Het bedrijf staat bekend om zijn eigentijdse stijl en een Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en praktisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen.

Bij Ploum staat de relatie met de klant centraal. We gaan een langdurige samenwerking in de vorm van een partnership. In heldere taal laten we horen wat de beste oplossing is; de ondernemersoplossing, die werkt in de praktijk en vertrouwen geeft voor de toekomst. Juridische kennis is de basis, zakelijk instinct de kracht. Dit maakt ons partner in business.

Veel bedrijven komen niet meer alleen voor rechttoe, rechtaan juridisch advies naar een advocaten- en notariskantoor. Ze willen méér. Ze zijn op zoek naar een sparring partner met een juridische achtergrond: iemand die het recht door en door kent, maar die ook strategisch advies kan geven en als ondernemer kan meedenken. Klanten vragen daarnaast steeds vaker om een projectmatige benadering of zoeken ondersteuning bij de uitrol van een oplossing. Zij verwachten daarbij dat hun adviseur efficiënt en transparant is en in hetzelfde tempo meegaat. Het vermogen om snel juridische uitdagingen te tackelen is cruciaal voor ondernemingen. Wij kunnen dat. Op zijn Rotterdams, op een daadkrachtige no-nonsense manier en zonder fratsen. Dat, tezamen met de hoge kwaliteit van juridische kennis, maakt ons onderscheidend in onze pool van advocaten- en notariskantoren.

Waarom Boijmans

"Onze kennis en ervaring delen we graag met de maatschappij door ons in te zetten voor goede doelen en projecten voor de lokale gemeenschap. Kunst speelt een grote rol in onze kantooromgeving en zo is het geen verrassing dat wij partner zijn van Museum Boijmans Van Beuningen. Wij zijn al sinds 2003 op verschillende manieren betrokken bij het Museum. In de Boijmans Business Club bevinden we ons tussen gelijkgestemden: een gezelschap dat de maatschappelijke relevantie van kunst op waarde schat en steunt."

Rutger Ploum

Advocaat en oprichter van het kantoor Ploum in 1995.

Gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Maatschapsvoorzitter. Maatschappelijk actief voor verschillende instellingen: Partijvoorzitter van het CDA; Voorzitter van het Streekfonds Krimpenerwaard; Lid van de raad van advies van JINC.

LinkedIn
Rutger Ploum

Jolande van Loon

Notaris sinds 2000 en partner bij het kantoor Ploum.

Gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en energie gerelateerd vastgoed. Bestuurslid (vice-voorzitter) van notarissen Ring Rotterdam KNB.  Maatschappelijk actief voor verschillende instellingen: bestuurslid Stichting Vrienden van Rijndam, bestuurslid van de (Financiële Commissie) Stichting Fonds Willem van Rede (Museum Boijmans Van Beuningen), lid van het Boijmans Genootschap en werkzaam voor het Endowment van het Museum.

LinkedIn
Jolande van Loon

Het favoriete kunstwerk van Rutger

Jeroen Bosch - De heilige Christoffel

"Ik was onder de indruk van het werk van Annetje Boersma toen ik dit werk gerestaureerd zag worden. Mooie thematiek. De heidense reus die een kind over de rivier draagt, dat tijdens de overtocht ondraaglijk zwaar wordt en blijkt het Christuskind te zijn. Daarop volgt zijn bekering en wordt hij de beschermheilige van de reizigers."

Het favoriete kunstwerk van Rutger

Het favoriete kunstwerk Jolande

Pieter Breugel de Oude - De Toren van Babel

"Dit kunstwerk sprak altijd het meest tot de verbeelding van mijn twee zonen. Een prachtig werk met een mooi verhaal over de toren die tot aan de hemel zou reiken, maar waar de hoogmoed van de Babyloniërs door God werd bestraft met de Babylonische spraakverwarring."

Het favoriete kunstwerk Jolande