:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 26 oktober 2016

Sensory Spaces 9 - Beni Bischof

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

Voor de negende editie van Sensory Spaces nodigde Museum Boijmans Van Beuningen de Zwitserse kunstenaar Beni Bischof uit.

 

Beni Bischof is de ultieme mix and matcher; in zijn werk voegt hij bestaande beelden, teksten en situaties samen en zet deze naar zijn hand. In zijn werk stelt Bischof de banaliteit van het dagelijkse leven centraal. Zijn inspiratie doet hij op in alledaagse objecten als bouquetromans, mode, tijdschriften, advertenties maar ook de virtuele wereld.

In Sensory Spaces 9 maakte Bischof een ontregelende totaalinstallatie waarin de bezoeker door een stelsel van gangen kon lopen met open en gesloten deuren en ruimtes waarin chaos heerst. In de driedimensionale installatie kwamen alle verschillende media samen waarmee Bischof werkt, waaronder schilderen, zijn geheime liefde.

De installatie van Bischof kon worden beschouwd als een systeem waarin hij zijn ideeën en werken onderbrengt. Daardoor werd het een gesamtkunstwerk: een samenspel van verschillende kunstvormen.

 

Essay Sensory Spaces 9 - Beni Bischof

Bij elke editie van Sensory Spaces verschijnt een tweetalig essay over de tentoonstelling, geschreven door de conservator:

Series Sensory Spaces

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Bekijk hieronder voorgaande edities van Sensory Spaces.

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door: