:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 25 januari 2015

Sensory Spaces 5 - Siobhán Hapaska

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

Voor de vijfde editie maakte Siobhán Hapaska (Belfast, 1963) een installatie. Hapaska spreekt met haar installaties alle zintuigen aan, assembleert met organische en anorganische materialen en werkt op het randje van zowel abstract als figuratief. Ze is geïnteresseerd in het verlangen van de mens naar beweging, snelheid, vooruitgang. Met daartegenover ontheemding, eenzaamheid en stilstand van onze emotionele ontwikkeling. Ze nodigde de bezoeker uit om haar werk niet te begrijpen maar te voelen. Voor Sensory Spaces 5 had Hapaska een poëtische installatie gemaakt met olijfbomen, het symbool van voorspoed en hoop.

Bekijk een interview met de kunstenaar over haar kunstwerk en werkproces.

Essay Sensory Spaces 5 - Siobhán Hapaska

Bij elke editie van Sensory Spaces verschijnt een tweetalig essay over de tentoonstelling, geschreven door de conservator:

Serie Sensory Spaces

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Bekijk hieronder voorgaande edities van Sensory Spaces.

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door: