:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 28 september 2014

Sensory Spaces 4 - Liu Wei

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Voor de vierde editie is Liu Wei (Beijing, 1972) uitgenodigd een installatie te maken.

Het uitgangspunt in Liu’s werk is het snel moderniserende, verstedelijkte China. Hij gebruikt niet alleen letterlijk de materialen waaruit een stad wordt opgebouwd, maar neemt ook de machtsstructuren en dynamiek van de stedelijke samenleving als onderwerp. Zijn twee- en driedimensionale werken bestaan hoofdzakelijk uit assemblages van materialen en voorwerpen uit de dagelijkse realiteit. Zo deconstrueert hij onze realiteit letterlijk en legt hij de onderliggende stedelijke dynamiek bloot.

Voor de installatie in Museum Boijmans Van Beuningen plaatste de kunstenaar (uitver)grote constructie-elementen in de tentoonstellingsruimte, die zowel bouwstenen als sculpturen zijn. Ze bestaan uit bouwmaterialen als glas, hout, schuimrubber, ijzer, multiplex en roestvrij staal. Hun eenvoudige vormen refereren aan de minimalistische sculpturen uit de jaren zestig en zeventig. Gezamenlijk vormden ze een uitvergroot bouwpakket waar je als bezoeker doorheen kon lopen. Het is als ware het een stedelijk landschap. Tegelijkertijd gingen de elementen door hun grootte en materialiteit een relatie aan met Richard Serra's ‘Waxing Arcs’ in de begrenzende ruimte en de betonarchitectuur van het museum.

Essay Sensory Spaces 4 - Liu Wei

Bij elke editie van Sensory Spaces verschijnt een tweetalig essay over de tentoonstelling, geschreven door de conservator:

Serie Sensory Spaces

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Bekijk hieronder voorgaande edities van Sensory Spaces.

Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door: