:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 01 oktober 2017

Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

Voor de elfde editie van de Sensory Spaces-reeks presenteerde Raphael Hefti (geboren in Zwitserland 1978, woont en werkt in Londen en Zürich) een site-specific installatie.

Hefti’s werk is experimenteel, hij doorbreekt chemische en technische processen met industrieel materiaal tot het maximum om zo nieuwe dingen te ontdekken. Zijn werk gaat dwars door alles heen; door natuur en industrie, door abstractie en figuratie. Hefti werkt vaak samen met technici, wetenschappers en zelfs honden met het doel onverwachte schoonheid te ontwikkelen vanuit. Zijn werk is voor het eerst in Nederland te zien.

Voor deze editie van Sensory Spaces veranderde Raphael Hefti de tentoonstellingsruimte van het museum in een experimenteerveld. Hij maakte een ruimtevullende installatie van zwart zand en gesmolten aluminium. Bezoekers stappen een productieplaats binnen, waarvoor Hefti zich liet inspireren door de Rotterdamse haven.

Deze video laat zien hoe het kunstwerk is gemaakt

Essay Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti

Bij elke editie van Sensory Spaces verschijnt een tweetalig essay over de tentoonstelling, geschreven door de conservator:

Serie Sensory Spaces

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Bekijk hieronder voorgaande edities van Sensory Spaces.

De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door: