:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Boijmans tijdens Museumnacht010

Even geen fysiek gebouw, maar dat houdt Museum Boijmans Van Beuningen niet tegen. Onze collectie vind je tegenwoordig gewoon bij de buren! Daarnaast schitteren er 1664 spiegels met de Rotterdamse skyline op het Museumpark, waar het exterieur van Depot Boijmans Van Beuningen bijna is afgerond. Tijdens de Museumnacht kan je de mooiste Boijmans collectiestukken bewonderen en de stad zien schitteren als nooit tevoren.

Doe de Boijmans-route

Mis jij je favoriete Boijmans-kunstwerken? Doe dan tijdens Museumnacht010 de Boijmans-route. Je vindt de mooiste collectiestukken van Museum Boijmans Van Beuningen namelijk gewoon bij de buren.

Zo ben je bij de Kunsthal Rotterdam aan het goede adres voor een groots overzicht van vier eeuwen schilderijen en tekenkunst van beroemde meesters als Rembrandt, Rubens, Van Gogh, Pisarro en Basquiat. Onthult Museum Rotterdam de ateliergeheimen van zes Rotterdamse kunstenaars waaronder de rosse buurt van Kees van Dongen. En smeed je bij het Belasting & Douane Museum je volgende Museumnacht010-plan.

Samensmeden – Meesters in Zilver – Belasting & Douane Museum. Foto door Lotte Stekelenburg
Samensmeden – Meesters in Zilver – Belasting & Douane Museum. Foto door Lotte Stekelenburg
Ateliergeheimen van Rotterdam – Museum Rotterdam. Foto door Lotte Stekelenburg
Ateliergeheimen van Rotterdam – Museum Rotterdam. Foto door Lotte Stekelenburg

#depotbynight

Het depot kan niet bezocht maar we willen je laten kennismaken met het nieuwe architectonische icoon van Rotterdam. In 2019 is Depot Boijmans Van Beuningen verrezen in het Museumpark. Vanuit alle windrichtingen duikt het gebouw, ontworpen door MVRDV, op in de skyline van Rotterdam. Tijdens de Museumnacht is het exterieur van het depot af: het depot is dan gehuld in 1664 spiegelpanelen. Boijmans nodigt iedereen uit om stil te staan, te kijken en de stad te zien schitteren als nooit tevoren. Leg het depot by night vast en deel je foto met #depotbynight.

Voor de lucky few hebben we nog iets heel bijzonders in petto. Volg Museumnacht010 op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte.

Depot Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen