:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Museumnacht x depot

Verdwaal in het depot tijdens te museumnacht en laat je verrassen door muziek, dans, spoken word en nog veel meer.

Dansers, muzikanten en performers verrassen je op allerlei plekken in het gebouw. Kunstwerken komen tot leven tijdens de Art Rocks show en de kunstbende biedt een podium voor nieuw talent. Unpacking Boijmans presenteert vijf bijzondere artiesten temidden van de collectie. Ga zelf aan de slag en doe mee met de workshop kunst inpakken of volg een rondleiding. Drink een wijntje in de wijnbar op het dak terwijl je geniet van de Rotterdamse skyline.

De Art Rocks Show

Coert | 6e verdieping | 21:30 - 22:30 & 23:30 - 0:30 

Tijdens de Art Rocks Show brengen we kunstwerken tot leven. Dat veel kunstenaars muzes hadden wist je al. Maar dat kunst zélf ook een inspiratiebron kan zijn ervaar je vanavond! Dompel je onder in een muzikale kunstbeleving met speciaal voor Art Rocks geschreven nummers. Hoe klinkt een Frida Kahlo? En hoe breng je een kunstwerk tot leven? Stiekem is de show een ode aan vrouwelijke kunstenaars. Waar vrouwen vaak muzes van (mannelijke) kunstenaars waren is hun werk vanavond onze muze. 

De Art Rocks Show

Kunstbende talent

Coert | 6e verdieping | 20:30 - 21:00 & 22:45 - 23:15

Tijdens de Museumnacht laat creatief platform Kunstbende samen met de Rabobank zien hoe Nederland rijk is aan jong talent. Want naast prachtige kunst van jaren geleden is het Depot ook een podium voor de kunst van nu!  We stellen jullie graag voor aan de kunstenaars van de toekomst:  Ytim Engelaar (muziek), Amara van der Elst (spoken word), Lena van Duifhuizen (theater) en Babette Zwinkels (singer-songwriter).

Kunstbende talent

Wendy's wijnbar

renilde | 6e verdieping | 02:00 - 00:30

In Wendy's wijnbar drink je een wijntje op het dak van het depot Boijmans Van Beuningen terwijl je geniet van de skyline van Rotterdam. Het restaurant is gelegen in de daktuin en biedt een uitzicht op het panorama van de stad. Er zijn natuurwijnen per glas en per fles te drinken en er is een uitgebreide borrelkaart.  

Wendy's wijnbar

Unpacking Boijmans presents

3e verdieping | 20:30 - 23:30

Unpacking Boijmans maakt plaats voor vijf jonge talenten. Laat je verassen door bijzondere performances met spoken word van Naema (20:45), poëzie van Senakirfa A (21:15), de - speciaal voor de museumnacht gemaakte - soundscape van kunstenares Spicy Dokha (22:00) en een paar nummers van de Rotterdamse artiesten Bokoedro (22:30) en Dentalhon (23:15). 

Unpacking Boijmans presents

Inloopworkshop kunst inpakken

educatieruimte | 2e verdieping | 20:00 - 01:00

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende manieren van in- of uitpakken. Welk inpakmateriaal kun je het beste gebruiken? Hoe zorgen we ervoor dat we fragiele kunstwerken ongedeerd op bestemming aankomen? En hoe kun jij het beste die antieke vaas verpakken tijdens het verhuizen?  

Inloopworkshop kunst inpakken

Boijmans Backstage: Rosie Razall

studiezaal I | 3e verdieping | 20:30 - 21:30 & 22:00 - 23:00

Conservator prenten en tekeningen Rosie Razall geeft bezoekers een exclusief kijkje in de collectie tekeningen. Tijdens de museumnacht vertelt ze over zeer bijzondere tekeningen op geprepareerd gekleurd papier, kunstenaars gebruikten dit vaak om te tekenen met witte verf.

Boijmans Backstage: Rosie Razall

Henkes monoloog

verhalenhuis belvedère | 2e verdieping | 20:00 - 22:00

Een Curacaose jongen die model is, een Kapenees oftewel buurman, verzamelaar & fan, zus Jo en schilder Dolf Henkes zelf. Luister naar de persoonlijke verhalen over het leven van Katendrechtse kunstenaar Dolf Henkes (1903-1989), geschreven door Herman Meijer en Paul Röttger.

Henkes monoloog