:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Boijmans Hillevliet Online Open dag

Begin 2020 is Boijmans een luisterpost gestart op Hillevliet 90. Hier gaan we in gesprek met de buurt, collega’s en makers die bijdragen aan cultuur in Rotterdam Zuid. Vrijdag 27 november opende Boijmans Hillevliet haar virtuele deuren met een online open dag. Deze vier afzonderlijke online evenementen zijn nu terug te bekijken.

Sport en Cultuurclub Hillesluis 

De Verlengde Leertijd vertelt

Bekijk hieronder de video terug

Museumdocenten Barbara en Tjy, wijkadviseur van Humanitas Said en coördinator van de Sport en Cultuur Club Hillesluis Yassin deelden hun ervaringen met de Verlengde Leertijd lessen. Museum Boijmans Van Beuningen neemt sinds dit najaar deel aan het Verlengde Leertijd-programma op Hillevliet. In de wijk Hillesluis krijgen basisschoolleerlingen bovenop de reguliere lessen tien uur extra dagprogrammering aangeboden. Deze naschoolse lessen worden middels een lokale Sport en Cultuur Club in het Huis van de Wijk gefaciliteerd door partner en welzijnsinstelling Humanitas en maken onderdeel uit van een groter Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Onder meer het Rijk, gemeente, zorginstellingen en schoolbesturen werken samen aan een gezonde toekomst voor Zuid.  Binnen de club hebben een tiental sport- en cultuuraanbieders de handen ineen geslagen om een ruim en kwalitatief naschools aanbod neer te zetten. 

Sport en Cultuurclub Hillesluis 
Foto: Suzanne Koopstra
Sport en Cultuurclub Hillesluis Meer informatie

Meeluistersessie Kunst op Zuid 

Sociale verbeelding door middel van kunst en cultuur

Bekijk hieronder de video terug

In een tijd waarin bestaande manieren van werken en leven op zijn kop zijn gezet willen we graag de gesprekken in onze luisterpost collectief maken. We zijn ervan overtuigd dat er veel te leren is van Zuid. Een moment om ervaringen te delen, nieuwe invalshoeken te ontdekken en collectief onze praktijk te verbeteren.  Tijdens deze meeluistersessie spreken Vince Blok, Nilton Moreira da Silva, Annet van Otterloo, Sarah Ghede en Yoeri Meessen over kunstenaarschap in Rotterdam Zuid en artistieke reflectie op de directe omgeving evenals de rol van kunst en cultuur in het toewerken naar sociale cohesie. Denk aan vragen zoals. Hoe kan affiniteit met een omgeving worden uitgedragen in de artistieke praktijk? Hoe dragen kunst en erfgoed bij aan nieuwe vormen van sociale verbeelding? En hoe kan het maken van en leren over kunst middel zijn voor sociale reflectie en het nemen van intergenerationele verantwoordelijkheid?  

Meeluistersessie Kunst op Zuid Meer informatie

Talentontwikkeling  

Cross-over inspiratie 

Bekijk de video hieronder terug

Een voordracht van Spoken Word artiest M. zal het startpunt zijn van een gesprek over inspiratie en kruisbestuiving bij verschillende artistieke disciplines. De muurschildering van Vince Blok in het lokaal van Boijmans Hillevliet is deels geïnspireerd op een werk van M., laat M. zich ook inspireren door beeldende kunst? Kunstenaars Franky Sticks en Kwinnie Lê uit Rotterdam praten mee over hun inspiratie uit andere disciplines. 

Talentontwikkeling  
Foto: Suzanne Koopstra
Talentontwikkeling   Meer informatie

Online Mukbang

Aan tafel met Abdelkader Benali en Gabby Bakker

12.00 – geen plaatsen meer beschikbaar

Jongeren uit Rotterdam houden samen met schrijver, historicus en programmaker Abdelkader Benali en theatermaker en actrice Gabby Bakker een online Mukbang. Tijdens een gezamenlijke online lunch gaan we de hand van sketches en met bijzondere 'gespreksvoorwerpen' met elkaar aan tafel. De deelnemende jongeren zijn bijeengebracht vanuit het netwerk van Jessie Voermans van de Stichting Lava Legato en leerlingen van de Rotterdamse chef Faouzi Chihabi, die vanaf begin 2021 het nieuwe wijkrestaurant in Hillevliet 90 zal openen, waar relationeel koken, met elkaar leren en eten centraal staat. Het fenomeen Mukbang is afkomstig uit Zuid-Korea: mensen gaan wereldwijd online met elkaar eten. In deze tijden van Covid-19, met zeer beperkte mogelijkheden tot direct sociaal contact, dient onze Mukbang Hillevliet als een experimentele, culinaire en culturele ontmoetingsvorm.

Online Mukbang