:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Activiteiten & Programma

Bekijk hier de activiteiten en presentaties van Depot Boijmans Van Beuningen.

Activiteiten

Bekijk hieronder het activiteiten programma.

Première voorstelling Tula - Archell Thompson

Woensdag 30 november | 19:30 - 22:00 uur 

In het depot presenteert de Rotterdamse storyteller Archell Thompson zijn voorstelling 'Tula' over de gelijknamige achttiende-eeuwse Curaçaose vrijheidsstrijder. De voorstelling vindt plaats in het depot naar aanleiding van de onderzoekspresentatie 'Unpacking Boijmans' over het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam en sporen daarvan in de museumcollectie.

Meer informatie
Première voorstelling Tula - Archell Thompson

Banendag in het depot

Maandag 12 december | 17:00 - 19:00

Kom jij werken bij Depot Boijmans Van Beuningen?
Depot Boijmans Van Beuningen organiseert maandag 12 december de Boijmans Banendag. Deze vindt plaats in het depot van 17:00-19:00 uur. Kom kijken of Boijmans bij je past! Er staan Boijmans-medewerkers klaar om met een hapje en drankje te vertellen over hun werkzaamheden. Ook mag je door het gebouw dwalen en je toekomstige werkplekken bekijken. 

Meer informatie
Banendag in het depot

Inloopworkshop Kunst inpakken

Woensdag 14 december | 13:00 - 16:00 uur | Gratis

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende manieren van in- of uitpakken. Welk inpakmateriaal kun je het beste gebruiken? Hoe zorgen we ervoor dat we fragiele kunstwerken ongedeerd op bestemming aankomen? En hoe kun jij het beste die antieke vaas verpakken tijdens het verhuizen?  

Meer informatie
Inloopworkshop Kunst inpakken

Boijmans Backstage

Donderdag 22 december | 14:15 - 15:00 | Hoofd Collecties en Onderzoek Sandra Kistens 

Wanneer en waarom koopt het museum nieuwe werken aan?Tijdens deze presentatie neemt Sandra je mee in dit proces aan de hand van een potentiële nieuwe aankoop van een werk van de vrouwelijke impressionist Berthe Morisot, dat in het restauratieatelier te zien is. 

Boijmans Backstage

De Conservator Vertelt Unpacking Boijmans

Woensdag 30 november 2022 | 14:15 - 14:45 | Sue-an van der Zijpp

Verschillende conservatoren geven een toelichting op het project Unpacking Boijmans. Deze keer vertelt conservator toegepaste kunst Sue-an van der Zijpp over het Van Nelle voorraadblik voor koffie en thee. De presentatie is gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs, meld je aan via de ticketzuil bij binnenkomst. De rondleiding begint in het entreegebied om 14:15. 

De Conservator Vertelt Unpacking Boijmans

Bezoek een depotruimte

Standaard activiteit in het depot | Instaprondleiding | Gratis

Meld je voor deze rondleiding aan bij de balie in het entreegebied. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. De instaprondleiding duurt 30 minuten en is op basis van beschikbaarheid.

Plan je bezoek
Bezoek een depotruimte

Groepsrondleiding

Privé groepsrondleiding

Het is mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Plan je groepsrondleiding
Groepsrondleiding

Boijmans met Gebaren

Rondleiding in gebarentaal (met tolk) | Instaprondleiding of groepsrondleiding

Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. Je kunt kiezen voor de instaprondleiding van 30 minuten of de groepsrondleiding van 60 minuten.

Meer informatie
Boijmans met Gebaren

Presentaties

Bekijk hieronder welke presentaties er in het depot te zien zijn.

Unpacking Boijmans

Onderzoekspresentatie te zien in ruimte A3.09 | Tot zondag 2 april 2023

In deze depotruimte wordt actief gewerkt aan een onderzoek genaamd Unpacking Boijmans. Hierbij wordt gekeken naar de relatie tussen het koloniale en slavernijverleden en de museumcollectie.

Meer informatie
Unpacking Boijmans

Hoogtepunten uit de museumcollectie

Presentatie te zien in galerie A3.08 | Tot maandag 3 april 2023

Sinds 7 april is in het depot een presentatie met hoogtepunten uit de museumcollectie te zien. Het depot is een werkgebouw en bezoekers hebben de opbouw gewoon kunnen volgen. Dit is een proefopstelling ter voorbereiding van een omvangrijkere presentatie later in 2023. 

Meer informatie
Hoogtepunten uit de museumcollectie

Family of Objects

Presentatie in het depot | Nu te zien

Family of Objects is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie
Family of Objects