:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Programma

Bekijk hier de tentoonstellingen, presentaties en activiteiten van Depot Boijmans Van Beuningen.

Activiteiten

Bekijk hieronder het activiteitenprogramma.

Workshops x Kenny Gomes

Zaterdag 13 april, 4 & 18 mei | 11:00 - 13:00 | gratis aanmelden

Stap in de wereld van Kenny Gomes. In deze workshopserie ontdek je samen met de Rotterdamse woordkunstenaar hoe je trauma omzet tot een superkracht. Meld je aan via gomeskenny@hotmail.com

Meer info
Workshops x Kenny Gomes

MOMO Festival 2024

Don 18, vrij 19 & zat 20 april | trapsessie | tickets via Motel Mozaïque 

Motel Mozaïque (MOMO) landt in het Depot. Bezoekers zitten in een intieme setting op de trap naar de eerste verdieping, omringd door kunst en architectuur. Kijk uit naar drie avonden vol intieme muzikale performances.

Meer info
MOMO Festival 2024

Karel Appel: Symposium

Maandag 24 juni | 09:30-17:00 | Coert, 6e verdieping | € 25 / € 12,50

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert samen met Karel Appel Foundation en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een symposium over een van de bekendste Nederlandse kunstenaars.

Tickets & info
Karel Appel: Symposium

Boek van de maand

Iedere vrijdag | 14:00-15:00 | studiezaal A3.01a | gratis inloop

De bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen hoort met bijna 160.000 titels tot de grootste museale kunsthistorische bibliotheken van Nederland. Iedere vrijdagmiddag bespreekt bibliothecaris Erik van Boxtel een bijzonder boek uit de collectie, in de context van de museumgeschiedenis en de museale collectie.

Boek van de maand

Bezoek een depotruimte

Standaard activiteit | Instaprondleiding | Gratis

Wil je een depotruimte bezoeken? Dat kan gratis met een instaprondleiding die 30 minuten duurt. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Let op: je kan dit enkel ter plaatse in het Depot (gratis) reserveren en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Plan je bezoek
Bezoek een depotruimte

Kunst op aanvraag

Je kunt vanaf nu deelnemen aan Kunst op aanvraag. Op vooraf bepaalde donderdagen is het mogelijk om in één van de studiezalen of in een compartiment van het depot een door jou aangevraagd kunstwerk te bekijken.

Meer informatie
Kunst op aanvraag

Groepsrondleiding

Privé groepsrondleiding

Het is mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Plan je groepsrondleiding
Groepsrondleiding

Inloopworkshop kunst inpakken

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende manieren van in- of uitpakken. Welk inpakmateriaal kun je het beste gebruiken voor papier en welke voor keramiek? Hoe zorgen we ervoor dat we fragiele kunstwerken ongedeerd op bestemming aankomen? Of hoe kun jij het beste die antieke vaas verpakken tijdens het verhuizen? 

Meer informatie
Inloopworkshop kunst inpakken

Boijmans met Gebaren

Rondleiding in gebarentaal (met tolk) | Instaprondleiding of groepsrondleiding

Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. Je kunt kiezen voor de instaprondleiding van 30 minuten of de groepsrondleiding van 60 minuten.

Meer informatie
Boijmans met Gebaren

Ongezien Boijmans

Rondleiding voor mensen met een visuele beperking

De rondleidingen van Ongezien Boijmans geven mensen met een visuele beperking een goed beeld van wat Depot Boijmans Van Beuningen is en wat er allemaal te zien is. Er zijn drie verschillende rondleidingen die allemaal een ander onderdeel van het Depot belichten. De rondleidingen zijn ieder apart te volgen en samen geven ze een complete ervaring van dit unieke gebouw.  Ook mensen die geen visuele beperking hebben, zijn welkom om deel te nemen.

Meer informatie
Ongezien Boijmans
Foto: Tomas Mutsaers

Tentoonstellingen en presentaties

Bekijk hieronder welke tentoonstellingen en presentaties er in het depot te zien zijn.

Family of Objects

Presentatie | Nu te zien

Family of Objects is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie
Family of Objects

Pipilotti Rist

Het Leven Verspillen Aan Jou

Pipilotti Rist is een Zwitserse kunstenaar die zichzelf vernoemde naar Pippi Langkous. Net als Pippi Langkous ziet ze zichzelf als een vrouw die op een speelse manier de wereld verkent. Speciaal voor het Depot maakte zij het lichtkunstwerk Het Leven Verspillen Aan Jou, dat elke dag van zonsondergang tot middernacht te zien is op het voorplein van het Depot.

Meer informatie
Pipilotti Rist