:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Programma

Bekijk hier de tentoonstellingen, presentaties en activiteiten van Depot Boijmans Van Beuningen.

Activiteiten

Bekijk hieronder het activiteitenprogramma.

Kunst op aanvraag

Je kunt vanaf nu deelnemen aan Kunst op aanvraag. Op vooraf bepaalde donderdagen is het mogelijk om in één van de studiezalen of in een compartiment van het depot een door jou aangevraagd kunstwerk te bekijken.

Meer informatie
Kunst op aanvraag

Bezoek een depotruimte

Standaard activiteit in het depot | Instaprondleiding | Gratis

Wil je een depotruimte bezoeken? Dat kan gratis met een instaprondleiding die 30 minuten duurt. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Let op: je kan dit enkel ter plaatse in het depot (gratis) reserveren en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Plan je bezoek
Bezoek een depotruimte

Groepsrondleiding

Privé groepsrondleiding

Het is mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Plan je groepsrondleiding
Groepsrondleiding

Inloopworkshop kunst inpakken

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende manieren van in- of uitpakken. Welk inpakmateriaal kun je het beste gebruiken voor papier en welke voor keramiek? Hoe zorgen we ervoor dat we fragiele kunstwerken ongedeerd op bestemming aankomen? Of hoe kun jij het beste die antieke vaas verpakken tijdens het verhuizen? 

Meer informatie
Inloopworkshop kunst inpakken

Boijmans met Gebaren

Rondleiding in gebarentaal (met tolk) | Instaprondleiding of groepsrondleiding

Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. Je kunt kiezen voor de instaprondleiding van 30 minuten of de groepsrondleiding van 60 minuten.

Meer informatie
Boijmans met Gebaren

Ongezien Boijmans

Rondleiding voor mensen met een visuele beperking

De rondleidingen van Ongezien Boijmans geven mensen met een visuele beperking een goed beeld van wat Depot Boijmans Van Beuningen is en wat er allemaal te zien is. Er zijn drie verschillende rondleidingen die allemaal een ander onderdeel van het Depot belichten. De rondleidingen zijn ieder apart te volgen en samen geven ze een complete ervaring van dit unieke gebouw.  Ook mensen die geen visuele beperking hebben, zijn welkom om deel te nemen.

Meer informatie
Ongezien Boijmans
Foto: Tomas Mutsaers

Tentoonstellingen en presentaties

Bekijk hieronder welke tentoonstellingen en presentaties er in het depot te zien zijn.

Kunst tussen de ruïnes

Presentatie te zien in zaal A3.09 | T/m zondag 14 januari 2024

‘Kunst tussen de ruïnes’ gaat over de kunstwereld in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een selectie werken van grotendeels Rotterdamse makers vertelt het verhaal van de bezettingstijd: een wereld op drift, verwarring, bombardementen, ruïnes en onverwachte momenten van schoonheid.

Meer informatie
Kunst tussen de ruïnes

Hoogtepunten uit de museumcollectie

Presentatie te zien in galerie A3.08 | T/m zondag 14 januari 2024

Het depot is een werkgebouw en bezoekers zien hoe we experimenteren met de opstelling van de glazen ezels van Lina Bo Bardi met daarop hoogtepunten uit de collectie. Nu met hernieuwde opstelling met werken van o.a. Kees van Dongen, Claude Monet en onze nieuwste aanwinst van Benthe Morisot.

Meer informatie
Hoogtepunten uit de museumcollectie

Family of Objects

Presentatie in het depot | Nu te zien

Family of Objects is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie
Family of Objects

Pipilotti Rist

Pipilotti Rist is een Zwitserse kunstenaar die zichzelf vernoemde naar Pippi Langkous. Net als Pippi Langkous ziet ze zichzelf als een vrouw die op een speelse manier de wereld verkent. Speciaal voor het depot maakte zij het lichtkunstwerk Het Leven Verspillen Aan Jou, dat elke dag na zonsondergang tot middernacht is te zien op het voorplein van het depot en weerspiegeld in de façade.

Meer informatie
Pipilotti Rist