:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Activiteiten & Programma

Bekijk hier de activiteiten en presentaties van Depot Boijmans Van Beuningen.

Getekende herinneringen van Albert J. Elen

Presentatie in het depot | 13-05-2022 t/m 14-08-2022 

Dit is een presentatie gemaakt door Albert Elen, gepensioneerd conservator prenten & tekeningen. De tekenkunst was zijn grote liefde en in de presentatie zie je hoe de tekeningen in de collectie terecht zijn gekomen.

Download de app en scan de Qr code, leer zo de verhalen achter de kunstwerken kennen.

Getekende herinneringen van Albert J. Elen

Paul McCarthy: Bunkhouse

Presentatie te zien in galerie II (A4.03). 
23 mei t/m 15 oktober

Nu te zien in Depot Boijmans Van Beuningen: de opbouw en presentatie van het kunstwerk 'Bunkhouse' van Paul McCarthy. Het werk is in 2020 aangekocht en de gebruiksaanwijzing is maar liefst 62 pagina's lang. Door de grote omvang van het werk is het nog niet eerder grondig onderzocht door collectiemedewerkers. Zij gaan de komende periode alle onderdelen tot in het kleinste detail bekijken en het werk volledig opbouwen. Dit biedt een unieke kans aan de bezoeker om dit proces, wat normaal gesproken achter de schermen plaats vindt, van dichtbij te kunnen bekijken. 

Paul McCarthy: Bunkhouse

Boijmans Backstage met Coördinator Kachiri van Zwam

Donderdag 28 juli | 13:00-13:30 & 13:30-14:00 | gratis

Elke maand wordt Boijmans Backstage georganiseerd. Kijk mee over de schouder van een medewerker in het depot en krijg een extra kijkje achter de schermen. Bezoekers krijgen toegang tot ruimtes die normaal gesproken voor publiek niet toegankelijk zijn, bijvoorbeeld de klimaatinstallatie of de in- en uitpakruimte. Tickets zijn beschikbaar via de Ticketzuil in de entree van het depot.

Boijmans Backstage met Coördinator Kachiri van Zwam

Hoogtepunten uit de museumcollectie

Presentatie in het depot
Donderdag 7 april - zondag 14 augustus
Ruimte: A3.08 - Galerie I

Vanaf 7 april is in het depot een presentatie met hoogtepunten uit de museumcollectie te zien. Depot Boijmans Van Beuningen is een werkgebouw en bezoekers hebben de opbouw gewoon kunnen volgen. Dit is een proefopstelling ter voorbereiding van een omvangrijkere presentatie later dit jaar. 

Meer informatie
Hoogtepunten uit de museumcollectie

Bezoek een compartiment

Standaard activiteit in het depot
Instaprondleiding

In het depot kun je deelnemen aan een instaprondleiding. Meld je voor deze gratis rondleiding aan bij de balie in het entreegebied. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. De instaprondleiding duurt 30 minuten en is op basis van beschikbaarheid.

Plan je bezoek
Bezoek een compartiment

Groepsrondleiding

Activiteit op aanvraag
Privé groepsrondleiding

Het is mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Plan je groepsrondleiding
Groepsrondleiding

Boijmans met Gebaren

Groepsrondleiding met stemtolk
Tijdens deze groepsrondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotcompartimenten of ruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. En dat alles in gebarentaal. De rondleiding duurt 60 minuten.

Meer informatie
Boijmans met Gebaren

Family of Objects

Family of Objects is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie
Family of Objects