:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
24 January 2018

Museum Boijmans Van Beuningen opent de deuren op zaterdag 10 februari

Museum Boijmans Van Beuningen opent voor iedereen de deuren! Zaterdag 10 februari vieren we de opening van zes nieuwe tentoonstellingen met gratis toegang voor alle bezoekers.

Kom als eerste en bekijk 'De Toren van Babel' door Japanse ogen, zie kunstwerken die groter zijn dan jijzelf, verdwijn in een kleurrijke installatie, maak kennis met mensen in de kampen in de Europese grensgebieden, verwonder je over de perfecte eenvoud en kijk naar schilderijen die zijn wat ze zijn.

Speciaal programma

En er is meer! Ieder uur een gratis familierondleiding door 'Babel –Oude meesters terug uit Japan' en 'Kunst van Formaat – De collectie XL vanaf de jaren 50'. Werk samen aan kleurplaten van ‘De toren van Babel' of bouw je eigen toren. Of kom naar de flitslezing van de conservatoren van 'Kunst van Formaat - De collectie XL vanaf de jaren 50' en 'Babel – Oude meesters terug uit Japan'.

Gratis entree! Wij zijn open van 11:00 tot 17:00 uur.

Familierondleidingen door BABEL en Kunst van formaat
12.00 - 17.00 uur
Loop mee met een museumdocent en maak kennis met de nieuwe tentoonstellingen. Ieder uur vertrekt er vanaf de infobalie een gratis familierondleiding door BABEL en Kunst van formaatLet op: in verband met een beperkt aantal plaatsen, graag vooraf aanmelden bij de infobalie.

Inloopworkshops
12.00 - 17.00 uur
Welke kleur geef jij aan De Toren van Babel? Doe mee aan de inloopworkshops in de Kunst Studio en werk samen aan gigantische kleurplaten van de toren.

Bouw zelf een toren
12.00 - 17.00 uur
Wie bouwt de hoogste toren? Bouw je eigen Toren van Babel in de educatieve ruimte bij de tentoonstelling.

Flitslezing over BABEL
14.00 - 14.30 uur (Auditorium)
Conservator Friso Lammertse vertelt u in een korte maar krachtige flits-lezing over de tentoonstelling BABEL - Oude meesters terug uit JapanLet op: graag op de dag zelf vooraf aanmelden bij de infobalie in verband met een beperkt aantal plaatsen.

Livemuziek
12.00 uur (entreegebied) 15.00 uur (Het Paviljoen)
Op verschillende momenten is er livemuziek te horen in het museum.

Op de foto met de mascotte
Tussen 12.00 - 16.00 uur

....En meer!

Meer info over de tentoonstellingen.