:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Bibliotheek

De bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen hoort met bijna 160.000 titels tot de grootste museale kunsthistorische bibliotheken van Nederland.

De collectie boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften loopt grotendeels parallel aan die van het museum: oude en moderne kunst (schilderijen, beelden, tekeningen, prenten, installaties, etc), keramiek, glas, zilver, design en gebruiksvoorwerpen.

Openingstijden

De bibliotheek is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur en alleen op afspraak via bibliotheek@boijmans.nl.

Bezoekadres

Depot Boijmans Van Beuningen
Derde verdieping:

  • Studiezaal I (prenten en tekeningen/bibliotheek), zaal A3.01a
  • Studiezaal II (collectie algemeen) is zaal A3.03a

Museumpark 24
3015 CX Rotterdam

Contact

Neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@boijmans.nl. Bekijk de bibliotheekcollectie via de online catalogus.

Bezoek

De bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen bevindt zich op de derde verdieping van Depot Boijmans Van Beuningen. Nadat je ons hebt gemaild ontvang je een afspraakbevestiging. Gelieve de afspraakbevestiging mee te nemen bij het bezoek. Bezoekers die zonder afspraakbevestiging de bibliotheek willen bezoeken, kunnen niet worden toegelaten.

Bibliotheekmateriaal dient vooraf te worden aangevraagd via de webcatalogus of via bibliotheek@boijmans.nl.

Collectie raadplegen

Je kunt in de bibliotheek op aanvraag de collectie raadplegen. Publicaties worden niet uitgeleend. Het is toegestaan een laptop mee naar binnen te nemen en er is gratis Wifi beschikbaar.

Prominente collectie surrealisten

Museum Boijmans Van Beuningen, dat zich met zijn aandacht voor het (internationale) surrealisme van alle Nederlandse musea onderscheidt, heeft een omvangrijke surreële collectie van 120 stukken. Deze wordt nog regelmatig uitgebreid en de collectie levert een zeer grote bijdrage aan de internationale bruikleenpositie van Museum Boijmans Van Beuningen. Eén van de belangrijkste speciale aandachtsgebieden van de bibliotheek is daarom de collectie surrealistische bronnen en secundaire literatuur. Een mooi voorbeeld hiervan is het tijdschrift Minotaure, dat van 1933 tot 1939 in Parijs verscheen en waarvoor diverse kunstenaars omslagontwerpen hebben vervaardigd.

Online catalogus

Online catalogus

Bekijk de online catalogus.