:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
De marteling van de heilige Livinus

De marteling van de heilige Livinus

Peter Paul Rubens (in 1633 - 1635)

Vraag maar raak

 • Mr. Paulus J.J. Spijkers vroeg

  L.S.!,
  Alhoewel de schilderijen van Salvador Dalí (voor mij persoonlijk) de collectie van Uw museum tot één van de meest bijzondere ter wereld maken - diens schilderij 'Impressions d'Afrique zie ik zelfs als zijn handreiking aan mij -, heb ik ooit in het museum een schilderij van Peter Paul Rubens bekeken dat van een zo grote schoonheid is, dat ik het gaarne weer zou zien. Het schilderij van Rubens dat ik bedoel heeft bij benadering het formaat 55x35cm. Ik betwijfel of het "modello" van 'De marteling van de heilige Livinus' het schilderij is dat ik hier bedoel, maar de compositie lijkt er toch sterk op. Is het mogelijk een keer, met gids, enige werken van het depot van Uw museum te bekijken? Ook ik zou graag "meebouwen" aan het nieuwe. Met geld lukt dat (moemteel) niet. Mag ik daarom alvast Uw aandacht voor mijn website vragen, te bekijken langs de verbinding https://www.paulusspijkers.org ?
  HG,
  Paul us Spijkers

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Beste Paul us, wat ontzettend mooi om je bericht te lezen! We zijn zelf natuurlijk heel erg blij met onze brede collectie dus het doet ons goed om te horen dat bezoekers dit ook vinden. Helaas moet ik wel mededelen dat een bezoek aan het depot er op kort termijn niet in zit. Vanwege de COVID-19 maatregelen en de oververhuizing van de collectie naar het nieuwe depot kunnen de depotmedewerkers geen bezoek ontvangen. Wel nodigen we u natuurlijk van harte uit om een kijkje te nemen naar de schilderijen van Peter Paul Rubens in het nieuwe depot wanneer deze opent in 2021. Wel zaten we te denken dat qua afmetingen het schilderij Allerheiligen van Rubens het dichtste bij komt, deze kunt u voor nu via deze link zien: https://www.boijmans.nl/collectie/kunstwerken/2721/allerheiligen. Met vriendelijke groet, Sarie.

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Dit is een episode uit het leven van de Ierse missionaris die in de eerste helft van de 7de eeuw in Vlaanderen en Zeeland predikte. Op weg om ongelovigen te bekeren werd Livinus aangevallen door goddeloze rovers die zijn tong uitrukten en voor de honden wierpen. God strafte hen door een vernietigende bliksemstraal. Rubens heeft misdaad en straf in één schilderij gevangen.
Het schilderij is het 'modello' voor een kolossaal doek (414 x 347 cm) dat Rubens schilderde voor de Sint Livinuskerk in Gent. Het schilderij bevindt zich tegenwoordig in het museum in Brussel.

Lees verder Lees minder

Collectieboek

Collectieboek Bestellen

Specificaties

Titel De marteling van de heilige Livinus
Materiaal en techniek Olieverf op paneel
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Hoogte Error: 84,5 is not a valid BCD value cm
Breedte 59 cm
Diepte Error: 10,5 is not a valid BCD value cm
Makers Schilder: Peter Paul Rubens
Inventarisnummer 2515 (OK)
Credits Verworven met de verzameling van D.G. van Beuningen, 1958
Collectie Oude Kunst
Verwervingsdatum 1958
Vervaardigingsdatum in 1633 - 1635
Watermerk merken: verso; # paneelmerk met Antwerps wapen *
Verzamelaar D.G. van Beuningen
Interne tentoonstellingen Schilderkunst uit de eerste hand, Olieverfschetsen van Tintoretto tot Goya (1983)
De Collectie Verrijkt (2011)
Literatuur afbeelding nr: 13: agenda Museum Boijmans van Beuningen 1983. (Kunst Collectie) Rubens en zijn tijd - 114-115, afb (zw/w)
Materiaal
Object
Geografische herkomst Zuidelijke Nederlanden > Nederlanden > West-Europa > Europa

Alles over de maker

Peter Paul Rubens

Siegen 1577 - Antwerpen 1640

De Antwerpse schilder Pieter Paul Rubens werd al op jonge leeftijd aangesteld als hofschilder van de hertog van Mantua in Italië. In 1603 reisde hij naar...

Bekijk het volledige profiel