:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Een kalme zee

Vraag maar raak

 • Nora vroeg

  hoe duur is het schilderij een kalme zee

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Dag Nora, het is moeilijk om een schatting te geven hoeveel 'Een kalme zee' zou opbrengen vandaag de dag. Het is als langdurige bruikleen deel van onze collectie (Stichting Willem van der Vorm) sinds 1972. In het museum behouden en conserveren we het werk, maar zijn we minder bezig met de prijs. Om een idee te krijgen kan je kijken of er andere werken van dezelfde maker in veiligen recent verkocht zijn geweest. Groeten, Lisa

 • Beau Hermans vroeg

  Beste, Kan u mij vertellen wat de waarde is van het schilderij " de kalme zee " van Simon Devlieger 1605 - 1653. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Beau.

 • Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde

  Beste Beau, als museum doen wij geen uitspraken over de waarde van onze collectiestukken. Om een impressie van de waarde van een schilderij van Hendrick Jacobszoon Dubbels te krijgen kunt u misschien kijken bij veilinghuizen voor hoe veel deze schilderijen verkocht werden. Met vriendelijke groet, Sarie.

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Onder een grijze wolkenlucht heeft Hendrik Dubbels rechts twee zeilschepen uitgebeeld. In het verschiet bevinden zich nog een oorlogsschip en enkele zeilschepen. Het kalme water weerspiegelt de schepen. Op de voorgrond verzamelen vissers op het strand mosselen. Dit schilderij is toegeschreven geweest aan Jan van de Capelle, wiens naam door een latere hand op het schilderij is geschreven, Simon de Vlieger en Hendrik Dubbels. De Vlieger was de leermeester van zowel Dubbels als Van de Capelle en op beider werk heeft hij invloed uitgeoefend.

Lees verder Lees minder

Collectieboek

Collectieboek Bestellen

Specificaties

Titel Een kalme zee
Materiaal en techniek Olieverf op doek
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Breedte 65 cm
Hoogte 52 cm
Makers Schilder: Hendrick Jacobsz. Dubbels
Vroegere toeschrijving: Simon de Vlieger
Inventarisnummer VdV 84
Credits Bruikleen / Loan: Stichting Willem van der Vorm 1972
Collectie Oude Kunst
Verwervingsdatum 1972
Vervaardigingsdatum in 1655 - 1658
Signatuur signatuur: links onder; # * J. v. Capelle ( door latere hand)
Verzamelaar Willem van der Vorm
Interne tentoonstellingen De verzameling Willem van der Vorm. Schilderijen van Hollandse en Franse meesters uit de 17e en 19e eeuw (1950)
De Collectie Verrijkt (2011)
De collectie als tijdmachine (2017)
Literatuur De verzameling van de Stichting Willem van der Vorm in het Museum Boymans-van Beuningen - 130-131, afb (zw/w)
Materiaal
Object
Geografische herkomst Noordelijke Nederlanden > Nederlanden > West-Europa > Europa

Let op: De gegevens van dit object zijn nog niet gecontroleerd.
Neem contact op met een conservator als iets niet lijkt te kloppen.

Alles over de maker

Hendrick Jacobsz. Dubbels

Amsterdam 1621 - Amsterdam 1707

Het vroegst bekende werk van Hendrik Dubbels dateert uit 1641. Dus waarschijnlijk was hij op zijn twintigste al een zelfstandig schilder. Dubbels was...

Bekijk het volledige profiel