:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Middeleeuwse houten beeldhouwkunst

Zorgen dat een kunstwerk generaties lang zijn verhaal kan vertellen, dat is onze taak als museum. Soms is restauratie nodig om kunstwerken te behouden voor de eeuwigheid. Een van de gedroomde en noodzakelijke restauratieprojecten is die van de Middeleeuwse houten beelden uit de museumcollectie, een meerjarig project dat in het depot voor het oog van het publiek zichtbaar is. Dankzij jaarlijkse steun van het Nedspice Restauratiefonds en de bijdragen van enkele particulieren.

In 2018 is een uitgebreide survey verricht naar alle Middeleeuwse houten beelden uit de collectie. De beelden zijn stuk voor stuk onderzocht, afgestoft en waar nodig zijn lichte behandelingen uitgevoerd bijvoorbeeld tegen houtworm of zoals het consolideren van houtschilders. Uit dit onderzoek volgde een adviesrapport voor uitgebreidere conservering, restauratie en/of dieper onderzoek. Dit project gaat samen met een presentatie over technieken en restauraties, verhalen die we aan de hand van de houten beelden zichtbaar kunnen maken aan publiek.

Alle kunstwerken verdienen voorbeeldig onderzoek en zorgvuldige conservering en restauratie. Met een collectie zo groot als die van Museum Boijmans Van Beuningen - ruim 151.000 objecten - vereist dit voortdurende investering.

Help je ons de collectie te behouden voor de toekomst?

Graag bespreken we de mogelijkheden.

Laat mijn gegevens achter

Het formulier is succesvol verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er is iets misgegaan, onze excuses voor het ongemak. Probeer het later nog eens.