:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Boijmans in de klas

Museum Boijmans Van Beuningen is een plek om te verwonderen, te leren kijken en te ontdekken. Jong en oud brengen we in aanraking met onze collectie, niet alleen in het Museum of het Depot maar ook; op scholen, universiteiten, bedrijven en andere musea. Juist nu het museum tijdelijk gesloten is voor renovatie en vernieuwing. Wil je meehelpen kunst tot leven te brengen voor jong en oud?

Boijmans in de klas werd mogelijk gemaakt door steun van Stichting Saphir, Rogam bedrijfswagens en enkele particulere schenkers uit de Gezelschappen.

Als de kinderen niet naar het museum kunnen komen vanwege de renovatie, dan gaan wij naar de kinderen toe. Sinds de sluiting van het museum in 2019 tot aan de opening van het Depot in 2021 hoeven Rotterdamse scholieren de klas niet meer uit om echte kunstwerken uit de onschatbare Boijmans collectie te bekijken. Scholen kunnen voor het eerst Boijmans-kunstwerken en museumdocenten ‘bestellen op locatie’. Een primeur voor Rotterdam en de Nederlandse museumwereld. Papegaai Paulo komt bij de allerkleinsten langs met sculpturen van dieren. Oudere leerlingen bekijken samen met ervaren museumdocenten echte 17e-eeuwse objecten of surreële kunstwerken. Ook wordt een les conceptuele kunst aangeboden. Bijna 7.300 Rotterdamse leerlingen genoten op deze manier van de collectie. Dit project is nu afgerond. Maar onze ambitie om kinderen en jongeren in contact te brengen met kunst stopt nooit. Doe je mee?

Wil je samen met ons het verschil maken?

Graag bespreken we de mogelijkheden.

Laat mijn gegevens achter

Het formulier is succesvol verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er is iets misgegaan, onze excuses voor het ongemak. Probeer het later nog eens.