:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Boijmans Hillevliet

Er gebeurt ongelooflijk veel op gebied van kunst, cultuur en onderwijs in Rotterdam-Zuid. Veel makers zijn er thuis, er is een bruisend cultureel leven en scholen werken aan de toekomst van de stad. Op luisterpost Boijmans Hillevliet voeren we het gesprek over wat er te leren is van Zuid. Iedereen is welkom bij deze ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of er aan deelnemen.

Hier zijn we aan het werk met talentvolle makers, maatschappelijke partners en sleutelfiguren uit de buurt. Onze locatie in Hillevliet is géén museumdependance met tentoonstellingen, maar een eerste stap in een breder programma op Rotterdam-Zuid.

Programma

Boijmans heeft de afgelopen periode een divers programma ontwikkeld op locatie. Deze komen voort uit gesprekken die worden gehouden. Voor het onderwijs bieden we vanaf het schooljaar 2020-2021 drie dagen per week in de verlengde leertijd kunstlessen voor leerlingen van de Savornin Lohmanschool, de Willem van Oranje en de Bogermanschool. Aan de hand van gesprekken met de buurt over samen eten zijn we op zoekgegaan naar de verbinding tussen de collecties kunst en vormgeving van Museum Boijmans Van Beuningen uit het verleden en de hedendaagse eetculturen in de stad. Met een soepkar gaan we deze zomer in de wijk op pad om deze verhalen op te halen en te delen. In het kader van talentontwikkeling is een tweede kunstenaar bezig aan een muurschildering in het pand op Hillevliet 90. Naast een opdracht biedt dit programma jonge makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelingen onder begeleiding van een mentor. Rondom hun muurschilderingen worden activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij kinderen en jongeren in aanraking komen met kunstenaarschap.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door de Gravin van Bylandt Stichting, FONDS21 en het Prins Bernard Cultuurfonds. 

Neem contact met mij op

Graag wil ik informatie ontvangen over het schenken aan dit project.

Laat mijn gegevens achter

Het formulier is succesvol verstuurd. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Er is iets misgegaan, onze excuses voor het ongemak. Probeer het later nog eens.