:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
25 March 2024

Nu te zien: Lievelingen

Sinds 23 maart zijn in Depot Boijmans Van Beuningen ruim zeventig schilderijen en een tiental sculpturen te zien in de tentoonstelling ‘Lievelingen’. Deze is officieel geopend door Said Kasmi (wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen).

Denk aan bekende namen als Rembrandt, Van Gogh, Picasso, Dalí en Magritte, maar ook aan de iconische De Toren van Babel en werk van Rachel Ruysch, Charley Toorop, Jean-Michel Basquiat en nog veel meer.

Lievelingen wordt mede georganiseerd om te vieren dat Museum Boijmans Van Beuningen in 2024 precies 175 jaar oud is. De selectie van werken geven een mooi overzicht van de verzamelgeschiedenis. Bijzonder is dat er een publieksstem is meegenomen. De afgelopen twee jaar konden depotbezoekers een lievelingswerk invoeren op een computer. De resultaten hiervan zijn meegenomen in de samenstelling van Lievelingen.

De lievelingen worden gepresenteerd op glazen ezels, deze presentatievorm is bedacht door de Italiaans-Braziliaanse architecte Lina Bo Bardi (Rome 1914- São Paulo 1992). Door de achterkant van het schilderij zichtbaar te maken, kom je meer te weten over het kunstwerk. Bijvoorbeeld over gebruikte technieken, aantekeningen van kunstenaars of merktekens van eerdere eigenaars.
 
Lievelingen van formaat zijn te zien in galerie I en II op de derde en vierde verdieping onder de noemer Lievelingen XL.

Meer info over Lievelingen & Lievelingen XL

Lievelingen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, VriendenLoterij, en Boijmans Business Club. Met dank aan Stichting De Verre Bergen.