:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
13 December 2023

Vrijdag 15 december 2023: Eindperformance Metincan Güzel

Op 15 december presenteert Metincan de nieuwe installatie die hij baseerde op zijn onderzoek in de buurt. Bij de installaties schrijft en regisseert Okan Urun een script geinspireerd op de interviews die Metincan Güzel afnam bij lokale ondernemers. Kom je ook?

Praktische informatie

Datum: 15 december 2023
Tijd: 
19.30 uur (inloop vanaf 19.00)
Locatie: 
Zuid. Boijmans Van Beuningen - Hillevliet 90, Rotterdam
Toegang: Gratis
Voertaal: Engels

Too Close to Home

Voor het project Too Close to Home onderzoekt kunstenaar Metincan Güzel winkelinterieurs in Rotterdam-Zuid, wiens eigenaren veelal vanuit Turkije naar Nederland zijn gemigreerd. Metincan bekijkt deze interieurs als een verbeelding van de Turkse diaspora. Bepaalde elementen in de ruimtes creëren een magische omgeving die je meenemen naar een andere tijd en plaats.  

Het project heeft als doel de bewuste en onbewuste kennis van de Turkse diaspora te onthullen door het nabootsen van denkbeeldige ruimtes. Hiermee benadrukt Metincan de theatrale gelijkenis in de manier waarop de interieurs worden samengesteld door de winkeliers: ze creëren podia die zowel het hier als het daar oproepen.  

Samen vertellen de performance en de installaties over Metincans ervaringen in de buurt en geven ze een beeld van de Turkse diaspora in Rotterdam.

Beeld in header door: Mark Bolk