:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
23 February 2023

VriendenLoterij verrast Boijmans met cheque van ruim half miljoen

Directeur Ina Klaassen nam deze week namens Museum Boijmans Van Beuningen een cheque van €538.818 in ontvangst. Als partner van de VriendenLoterij is het museum verheugd met deze waardevolle schenking voor de museumrenovatie en Rotterdamse collectie.

Op dinsdag 21 februari werd het museum verrast met een cheque van €538.818. Het museum is zeer blij met de betrokkenheid van de VriendenLoterij en alle deelnemers. De steun die het museum als partner ontvangt is essentieel om baanbrekende programma’s te realiseren en spectaculaire aankopen te doen. Museum Boijmans Van Beuningen investeert de nieuwe gift voor het merendeel in aanwinsten voor de Rotterdamse collectie. Daarnaast wordt het voor een deel besteed aan de grote renovatie van het museumgebouw. Eerder schonk de VriendenLoterij een bedrag van €1.5 miljoen voor de realisatie van Depot Boijmans Van Beuningen. Het depot is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld en opende in 2021. Ook droeg de VriendenLoterij bij aan de aankoop van schilderij Peinture-poème (1927) van de surrealistische schilder Joan Miró. Een absoluut topstuk.

De VriendenLoterij is met haar structurele en incidentele bijdragen een van de belangrijkste steunpilaren van zowel Museum Boijmans Van Beuningen als Depot Boijmans Van Beuningen. Wij danken de initiatiefnemers en hun organisatie hartelijk voor deze grote steun. Ina Klaassen, directeur Museum Boijmans Van Beuningen.

€134,8 miljoen voor cultuur en welzijn in Nederland
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.