:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
5 March 2024

Terugblik Museumnacht 2024

Museum Boijmans Van Beuningen kijkt terug op een prettige en geslaagde Museumnacht010. Boijmans gaf de ruimte aan bezoekers in Depot Boijmans Van Beuningen en Zuid. Boijmans Van Beuningen. Zo’n 5000 bezoekers in het Depot en op Zuid. genoten van muziek, dans, spoken word en poëzie, onder andere van Kenny Gomes en Moze Naél.

Het programma van MBVB bood dit jaar een prikkeling van bijna alle zintuigen. Niet alleen was er veel te zien, er was ook te dansen, te horen en met aandacht te luisteren. Zo trad spoken-word artiest en theatermaker Kenny Gomes (fellow bij Zuid. Boijmans Van Beuningen) op, zowel op Zuid als in het Depot. Op die laatste locatie was ook Motel Poëzie te vinden, waar woordkunstenaars als Moze Naél, Damaris en de organisatie Winterdagen hun taalkunst, in combinatie met muziek en geluid, aan het publiek presenteerden.

In het Depot was een eerste tipje van de sluier opgelicht van de aankomende Lievelingen XL-presentatie: werken van groot formaat, zoals schilderijen van Mark Rothko en Ed Ruscha en een sculptuur van Atelier Van Lieshout waren voor het eerst in lange tijd weer in eigen huis te zien. Vanaf zaterdag 23 maart 2024 is de volledige presentatie Lievelingen en Lievelingen XL geopend voor publiek. Verwacht bijna 90 hoogtepunten uit de collectie van het museum. Van Rembrandt en Van Gogh via Basqiuat, Degas, Toorop en Warhol naar de spiegelkamer van Kusama.

De volgende Museumnacht010 is in 2025. Uiteraard is Museum Boijmans Van Beuningen dan ook weer van de partij. Tot dan!

Museumnacht x Depot
Museumnacht x Zuid