:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
28 June 2023

Boijmans roept op: steun de Keilewervers!

Het zal niemand ontgaan zijn: culturele broedplaats de Keilewerf is op woensdag 28 juni 2023 getroffen door een ramp. Een brand heeft ervoor gezorgd dat de gehele Keilewerf zoals we die kennen als verloren beschouwd moet worden. Tientallen kunstenaars, muzikanten en andere voor de stad Rotterdam essentiële creatives zijn álles kwijt.

Museum Boijmans Van Beuningen leeft mee met het verdriet van de mensen van de Keilewerf – van wie een flink aantal verbonden is of is geweest aan ons museum, in tal van rollen. Het is maar een bescheiden voorbeeld van hoe verweven kunstenaars als die van de Keilewerf zijn met onze stad en onze instellingen. 

Om de Keilewervers te steunen wordt er geld ingezameld – en dat is hard nodig om een nieuwe toekomst te bieden. Wij hebben een deel van de dagopbrenst van woensdag 28 juni van Depot Boijmans Van Beuningen gedoneerd. Museum Boijmans Van Beuningen roept iedereen dan ook op ruimhartig bij te dragen: als je iets kunt missen steun de actie via de onderstaande button.

Steun de actie

Tot besluit kunnen de Keilewervers op korte termijn geholpen worden met vervangende werkplekken. Elke tip is bruikbaar! Daarvoor kan er gemaild worden naar: jenske@keilewerf.nl

Beeld: Kleilewerf