:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
7 July 2023

Nu op PICL, straks op de NPO: DEPOT - Reflecting Boijmans

De documentaire DEPOT – Reflecting Boijmans, van de Rotterdamse filmmaakster Sonia Herman Dolz, is vanaf nu te zien op streamingplatform PICL. De film volgt museumdirecteur Sjarel Ex en architect Winy Maas in het tot stand brengen van Depot Boijmans Van Beuningen. Een portret van twee bevlogen mannen en twéé veelbesproken gebouwen: naast Depot ook het klassieke gebouw van Museum Boijmans Van Beuningen, in de laatste maanden voor het de deuren sloot voor renovatie in 2019.

De documentaire bevat fraai archiefmateriaal: van de bouw van het Van der Steurgebouw in de jaren dertig, bijvoorbeeld. Dolz neemt de kijker mee achter de schermen: hoe bewaar je een collectie, hoe toon je die het beste aan het publiek en hoe komt dat samen in Depot Boijmans Van Beuningen? Dat is waar het om draait in DEPOT – Reflecting Boijmans, een ode aan en een samensmelting van kunst en architectuur.

Naast PICL wordt DEPOT – Reflecting Boijmans op donderdag 13 juli 2023 uitgezonden bij Het Uur van de Wolf, op NPO2. Daarna is de documentaire on demand te zien via NPO START.