:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
5 October 2023

Museum Boijmans Van Beuningen valt in de prijzen bij de 100 jaar Volkskracht Awards!

Museum Boijmans Van Beuningen is in de prijzen gevallen bij de 100 jaar Volkskracht Awards. Het museum is door de Stichting Bevordering van Volkskracht toebedeeld met 150.000 euro! Dit wordt besteed aan het project Snakken naar Boijmans, waarin het museum haar monumentale gebouw, nu gesloten voor renovatie, openstelt gedurende drie weken in de zomer van 2024.

Snakken naar Boijmans

Het doel van deze openstelling is om gehoor te geven aan het grote gemis onder de Rotterdamse bevolking van het klassieke museumgebouw. Tegelijk heeft het museum iets te vieren: in 2024 bestaat Boijmans precies 175 jaar. Snakken naar Boijmans is een uitgesproken publieksprogramma, een verjaardagsfeestje. Verwacht een deel van de museumcollectie en andere kunst ín de bouwplaats voor het vernieuwde museum. Er worden rondleidingen, talkshows, muziek en andere programma’s gepland. Er wordt teruggeblikt op de collectie en de geschiedenis van het museum, maar vooral vooruitgekeken. Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe? De precieze invulling van het programma wordt in 2024 bekendgemaakt.

100 jaar Stichting tot Bevordering Volkskracht

De 100 jaar Volkskracht Awards vonden plaats op woensdagavond 4 oktober 2023 in de Doelen te Rotterdam, om de verjaardag van de Rotterdamse Stichting Bevordering van Volkskracht luister bij te zetten. Al 100 jaar zetten zij zich in om met partners gezamenlijk Rotterdamse dromen te verwezenlijken. De organisatie droeg ook bij aan de realisering van Depot Boijmans Van Beuningen. Het museum is de stichting dankbaar voor deze nieuwe stap in de relatie tussen twee Rotterdamse iconen. We zien bovenal reikhalzend uit naar het opnieuw verwelkomen van bezoekers in het monumentale gebouw.

Beeld: Marieke Odekerken